resetten stromer st5

Het nieuwste topmodel in de Stromer-vloot.
Gebruikersavatar
fred
Pro
Pro
Berichten: 41
Lid geworden op: 22 dec 2017, 13:21
Locatie: brugge die schone

resetten stromer st5

Bericht door fred » 21 mar 2020, 17:39

hoe een stromer st5 resetten? hij geeft een foutmelding .
:hy: the sky is the limit , you only live once :d3: AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Gebruikersavatar
Golvas
Veteraan | Forum Supporter
Veteraan | Forum Supporter
Berichten: 2172
Lid geworden op: 23 dec 2018, 16:30
Locatie: BE

Re: resetten stromer st5

Bericht door Golvas » 21 mar 2020, 17:49

Welke foutmelding geeft hij precies ?

Resetten kan als volgt : batterij uit de fiets halen terwijl hij aan staat, aantal minuten wachten en dan je batterij weer terugplaatsen.
Golvas V2.0 🇧🇪

:bike: Stromer ST2 2018 - Sport 20" - Matt Black - :battery: 983 Wh

Gebruikersavatar
fred
Pro
Pro
Berichten: 41
Lid geworden op: 22 dec 2017, 13:21
Locatie: brugge die schone

Re: resetten stromer st5

Bericht door fred » 22 mar 2020, 09:47

hi , dat heb ik al enkele, keren gedaan zonder resultaat. eerst ging hij vanzelf op de loop, dat zou de koppeling sensor moeten zijn, dus die eruitgehaald , gekuist en uitgeblazen maar hij blijft dat doen. daarna nog eens de koppelingssensor gekalibreerd in de omni maar of ik er nu mijn voeten opzet of niet hij zegt iedere keer ok, gekalibreerd. dat is het dus niet. hij rijd nu wel niet meer vanzelf maar steekt vrijwel niets bij ook niet als de sensor gevoeligheid op max staat. het net een luie fiets nu.
ik heb nu de helme nacht de batterij eruit dus zo eens zien of er verbetering te merken is..
:hy: the sky is the limit , you only live once :d3: AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Gebruikersavatar
Golvas
Veteraan | Forum Supporter
Veteraan | Forum Supporter
Berichten: 2172
Lid geworden op: 23 dec 2018, 16:30
Locatie: BE

Re: resetten stromer st5

Bericht door Golvas » 22 mar 2020, 09:54

Heb je de achteras met het juiste aanhaalmoment (25 Nm) vastgezet ?
Golvas schreef:
21 mar 2020, 17:49
Welke foutmelding geeft hij precies ?
En ?
Golvas V2.0 🇧🇪

:bike: Stromer ST2 2018 - Sport 20" - Matt Black - :battery: 983 Wh

Gebruikersavatar
fred
Pro
Pro
Berichten: 41
Lid geworden op: 22 dec 2017, 13:21
Locatie: brugge die schone

Re: resetten stromer st5

Bericht door fred » 22 mar 2020, 11:06

die is op het juiste moment gezet maar nog steeds hetzelfde, hij gaat nu niet meer vanzelf naar zijn snelhied maar het is een luie slak geworden. zelfs de verschillen tussen, de verschillende standen zijn niet te voelen
:hy: the sky is the limit , you only live once :d3: AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Gebruikersavatar
Henry
Veteraan | Forum Supporter
Veteraan | Forum Supporter
Berichten: 1980
Lid geworden op: 30 jul 2017, 11:22
Locatie: Almere

Re: resetten stromer st5

Bericht door Henry » 22 mar 2020, 13:33

Heb je ook al eens in het servicemenu de TMM-sensor gereset?

Gebruikersavatar
fred
Pro
Pro
Berichten: 41
Lid geworden op: 22 dec 2017, 13:21
Locatie: brugge die schone

Re: resetten stromer st5

Bericht door fred » 22 mar 2020, 19:37

zou ik wel willen doen maar weet niet hoe?
:hy: the sky is the limit , you only live once :d3: AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

WFVst5
Veteraan
Veteraan
Berichten: 1024
Lid geworden op: 17 jul 2018, 23:57
Locatie: Noord Holland

Re: resetten stromer st5

Bericht door WFVst5 » 22 mar 2020, 19:48

Henry schreef:
22 mar 2020, 13:33
Heb je ook al eens in het servicemenu de TMM-sensor gereset?
Kan niet meer zonder pincode, dan kun je alleen de offset uitvoeren, Kalibreren kan nog wel met knop (Omni) maar voor de rest heb je pincode nodig. een enkele keer kan het nog zonder, weet ook niet hoe dit kan. Ik had ditzelfde geneuzel maar af&toe wel een storingcode/melding 250 103 na reparatie was het nog niet opgelost, geeft zijn geheimen niet prijs......
Downwind is allways faster&easyer....but beware of the gybe⛵️💨💨

Gebruikersavatar
Henry
Veteraan | Forum Supporter
Veteraan | Forum Supporter
Berichten: 1980
Lid geworden op: 30 jul 2017, 11:22
Locatie: Almere

Re: resetten stromer st5

Bericht door Henry » 22 mar 2020, 19:55

Oke.

Om de offset uit te voeren via het servicemenu:
- rechter remhendel inknijpen
- op OMNI het menu indrukken
- vijf seconden wachten
- menu loslaten
- scrollen naar servicemenu
- offset TMM sensor resetten. Als de offset-waarde rond de 1 Volt bevindt, dan is die goed.
Vervolgens servicemenu verlaten en voor alle zekerheid sensor kalibreren.

WFVst5
Veteraan
Veteraan
Berichten: 1024
Lid geworden op: 17 jul 2018, 23:57
Locatie: Noord Holland

Re: resetten stromer st5

Bericht door WFVst5 » 22 mar 2020, 21:14

Je kunt niet meer in het servicemenu zonder pincode dus dit gaat niet.
Downwind is allways faster&easyer....but beware of the gybe⛵️💨💨

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten