Grenzeloos vertrouwen in stromer

Voor algemene discussies over Stromer en speed pedelecs.
Marky
Pro
Pro
Berichten: 80
Lid geworden op: 03 jun 2018, 10:43
Locatie: belgië, Vlaams Brabant

Grenzeloos vertrouwen in stromer

Bericht door Marky » 11 jul 2018, 23:09

Hallo,

Bij het lezen van de onderwerpen op het forum, merk ik dat er leden zijn die
stromers bestellen enkel en alleen op basis van de specificatie's en soms wat vage foto's.
Anderen zetten hun bestelling over van het ene naar het andere model.

blijkbaar is het vertrouwen in de modellen zo groot dat de fietsen niet gezien en getest moeten worden.
Het blindelings vertrouwen is dan ook erg groot.
Wat als dit dan toch tegenvalt, de zithouding niet is zoals verwacht, het fietsen niet meevalt, enz...

Marky

Tomic
Runner-up
Runner-up
Berichten: 16
Lid geworden op: 19 jun 2018, 14:13
Locatie: Bussum

Re: Grenzeloos vertrouwen in stromer

Bericht door Tomic » 11 jul 2018, 23:28

Ik verwacht eigenlijk dat de meeste die een stromer bestellen al meerdere keren op een gereden hebben.

Veel mensen kennen het hele concept van stromer niet maar die zitten ook niet op dit mooie forum.

Ik denk dat wat je hier leest vooral gebiasd is.
Aangemeldt op forum, nu nog een stromer (1x of ST2)- 26 KM ww.

Gebruikersavatar
Stromeur
Admin | Forum Supporter
Admin | Forum Supporter
Berichten: 7634
Lid geworden op: 15 mei 2017, 20:18
Locatie: Harlingen

Re: Grenzeloos vertrouwen in stromer

Bericht door Stromeur » 11 jul 2018, 23:31

Interessante vraag, en daarmee meteen een heel leuk topic :ay

Voor mij geldt het volgende: wanneer ik overweeg om een (duur) product aan te schaffen, dan start ik met het heeeeeeel grondig doen van mijn huiswerk. Dat huiswerk bestaat uit:

1. Inventariseren welke producten mijn belangstelling hebben en de bomen in het bos identificeren.

2. Nadat ik mijn keus beperkt heb tot b.v. drie producten ga ik informatie van de fabrikanten bekijken: specificaties, handleiding, foto's, filmpjes etc. Alles wat ik aan officiële informatie kan vinden vind ik relevant.

3. Meningen en reviews van specialisten raadplegen. Hierbij maak ik onderscheid tussen specialisten met een commercieel belang (maar wiens mening er op basis van hun uitgebreide kennis en ervaring wel degelijk toe kan doen) en deskundigen zonder commercieel belang (die zijn het meest interessant).

4. Meningen en ervaringen van eindgebruikers bestuderen. Hier wordt het lastig, want er gáán online toch een hoop idiote verhalen rond. Eindgebruikers zijn de werkelijke testers, hun mening vind ik zó ongelofelijk belangrijk. Maar filteren wiens ervaringen van belang zijn, en wiens ervaringen ik terzijde moet schuiven vanwege gebruikersfouten of gemiep+gepiep in eindeloze "repeat" is ontzettend lastig. (En omdat ik een serieus/inhoudelijk platform voor Stromer eindgebruikers niet kon vinden terwijl ik wel graag alle ervaringen wilde horen, heb ik het Stromer Forum opgericht.)

5. Testen, testen, testen.

6. Heb ik op basis van voorgaande uiteindelijk gekozen voor een product, dan moet ik nog besluiten waar ik de koop ga sluiten. Hierin speelt met name de balans tussen kundigheid, service , prijs en een "goed gevoel" bij de dealer een grote rol. Tijdens stap 5 ben ik hiermee vaak al een eind gekomen.
Dit is volgens mij een stap waar veel mensen mee starten, maar ik eindig ermee. Ik stap pas bij een dealer binnen als ik weet wat ik wil (of wat ik wil testen), voor die tijd is het voor mij niet boeiend.
Stromer ST2 S 2017. Mods & Excessen: OMNI Interface C, Stromer/Suntour geveerde voorvork, BodyFloat, Ergotec M88, GoPro Hero4, Rokform Pro, Ergon GP3, SKS spatlap, Spurcycle, Ortlieb Back-Roller High Visibility.

Gebruikersavatar
Stromeur
Admin | Forum Supporter
Admin | Forum Supporter
Berichten: 7634
Lid geworden op: 15 mei 2017, 20:18
Locatie: Harlingen

Re: Grenzeloos vertrouwen in stromer

Bericht door Stromeur » 11 jul 2018, 23:39

Mensen die een Stromer vanaf de tekentafel bestellen slaan een aantal stappen over, omdat ze domweg nog niet genomen kunnen worden: minimaal stap 4 en 5, soms meer.

Het "gemak" waarmee je die stappen overslaat zal o.a. afhangen van eerdere ervaringen met de fabrikant. De eerste forumleden waarvan ik weet dat ze een Stromer ongezien hebben besteld rijden al geruime tijd op een andere Stromer rond, en ze zijn inmiddels overtuigd van de kwaliteit van het eindproduct en ze voelen zich gesteund door de service van hun dealer/Stromer, als zich eens wat voordoet.

Is dat grenzeloos vertrouwen in Stromer? Kan, hoeft niet. Ik denk dat het vooral een wil is om verder te gaan, iets moois en unieks in handen te hebben, een beetje te pionieren en te proberen. Dat gecombineerd met veel vertrouwen in de service van Stromer en de eigen dealer maakt dat er early adapters bestaan. En zonder hen durft de rest niks te kopen, dus ik ben er persoonlijk heel erg blij mee.

Wat ook helpt is dat Stromer op de ST2 S en de ST5 maar liefst drie jaar garantie geeft.

En eerlijk is eerlijk: de Stromer kent problemen. Ik vind dat zelf niet zo erg, want ik heb al wel in de gaten dat dit voor elk merk speed pedelec geldt, en zowel Stromer als mijn dealer hebben alle issues tot nu toe snel en feilloos opgelost. Ik weet dat dit niet voor iedereen geldt, maar voor de mensen die deze ervaring wel hebben is het zeker eenvoudiger om een volgende Stromer recht vanaf de tekentafel te bestellen.

Ik zou het overigens zelf niet meer doen. Over de geboden service heb ik nul klachten, maar ik voelde me als early adaptor van de ST1 X vaak de beta-tester van Stromer en daar heb ik geen zin meer in (niet als ik de volle prijs voor mijn Stromer betaal). Dus als er een compleet nieuw model op de markt komt, zoals de ST1/ST3/ST5, dan kijk ik het liever eerst een half jaartje aan. (Maar de ST2 Ltd 2018, een ST2 die zich ruimschoots bewezen heeft, maar dan in een ander jasje, die had ik ook rustig ongetest besteld.)
Stromer ST2 S 2017. Mods & Excessen: OMNI Interface C, Stromer/Suntour geveerde voorvork, BodyFloat, Ergotec M88, GoPro Hero4, Rokform Pro, Ergon GP3, SKS spatlap, Spurcycle, Ortlieb Back-Roller High Visibility.

Lomito

Re: Grenzeloos vertrouwen in stromer

Bericht door Lomito » 12 jul 2018, 00:38

Ik heb grenzeloos vertrouwen in de dealer. Met Stromer heb ik eigenlijk nauwelijks iets van doen behalve dan dat Stromer mijn dealer voorziet van speed pedelecs die de dealer aan mij verkoopt.

Marky
Pro
Pro
Berichten: 80
Lid geworden op: 03 jun 2018, 10:43
Locatie: belgië, Vlaams Brabant

Re: Grenzeloos vertrouwen in stromer

Bericht door Marky » 12 jul 2018, 16:56

Hallo,

Dat komt eigenlijk op hetzelfde neer.
Je vertrouwt je dealer en je dealer vertrouwt stromer.
Enkel met een tussenstap.

De modellen waarmee gereden worden zijn gekend en alle
voor- en nadelen zijn besproken. Ook de rij ervaringen worden besproken.
Hier kan me zich een goed beeld vormen van de fiets.

Een goede huidige fiets is toch geen garantie voor een goede nieuwe niet gekende fiets.
Dus een sprong in het duister. Maar afgaande op de gekende fietsen kan de stelling
genomen worden dat de nieuwe zeker even goed zijn. Maar niet zeker.

Ik vind het zeker heel waarderend dat mensen dit doen. Het zijn toch geen goedkope fietsen.

ik kan me vinden in de analyse van stromeur.

groetjes

Marky

Lomito

Re: Grenzeloos vertrouwen in stromer

Bericht door Lomito » 12 jul 2018, 17:30

Hoe blind is blind??? Er zijn genoeg forumleden die inmiddels op een ST5 gereden hebben en ondervonden hebben dat deze fiets beter rijdt dan een ST2s die op zich al een feestje van de hoogste orde is. Ook weten we nu dat de ST3 qua rij-eigenschappen vergelijkbaar is met de ST5 en dus ook op een zeer hoop platform staat.

En daarnaast nemen we mogelijke (ZEKERE) problemen op de koop toe in de wetenschap dat de dealer ALLES zal doen om de problemen te verhelpen... en dan niet van het type pappen en nathouden Zebbernaut-dealer die maar wat aan moddert maar een goed geïnformeerde en kundige dealer die de klant en zijn mobiliteit op de eerste plaats zet en die er niet voor terugdeinst om een gebrekkige Stromer-fiets terug te nemen, de klant een nieuwe fiets verstrekt en vervolgens zelf in de weer gaat met Stromer om de schade af te handelen.

Ik blijf het zeggen: de dealer is belangrijker dan de fabrikant.

Martin
Expert
Expert
Berichten: 294
Lid geworden op: 28 mei 2017, 10:54
Locatie: Hengelo(O)

Re: Grenzeloos vertrouwen in stromer

Bericht door Martin » 12 jul 2018, 17:53

@Lomito: vertrouwen in de dealer is heel belangrijk, maar vertrouwen in welk merk speed pedelec je wilt kopen is net zo belangrijk. Stel nou, jouw dealer is toevallig geen Stromerdealer, maar dealer van een van de andere merken speed pedelecs met middenmotor. Levert verder perfecte service naar klanten toe etc.(dezelfde service als nu), zou je dan daar een speed pedelec hebben gekocht?
Ik bedoel er mee te zeggen dat je eerst moet weten welk merk speed pedelec je ligt en van daaruit ga je je oriënteren op een bepaalde dealer. In mijn regio Twente zitten 2 Stromerdealers, maar bij alle 2 heb ik geen goed gevoel. Dat zit h'm vooral in de deskundigheid en klantvriendelijkheid. Daar zal ik dus inderdaad geen Stromer kopen. Maar ik ben het met je eens, een goede dealer is heel erg belangrijk en ik ben bereid om verder te reizen buiten mijn eigen regio om een Stromer te kopen.

Gebruikersavatar
Henry
Veteraan
Veteraan
Berichten: 391
Lid geworden op: 30 jul 2017, 11:22
Locatie: Almere

Re: Grenzeloos vertrouwen in stromer

Bericht door Henry » 12 jul 2018, 18:58

Een discussie over dit onderwerp brengt ons eigenlijk bij de Innovatietheorie van Rogers. De innovatietheorie vertelt ons iets over de verspreiding van een innovatie / een nieuw product / idee binnen een groep. De theorie is met name bekend uit de marketingwereld.

Centraal in de theorie staat de beschrijving van de levenscyclus van een innovatie. Rogers onderscheidt vijf stadia, waarin vijf verschillende groepen worden onderscheiden die het product of nieuwe idee accepteren:
  • De innovatoren (innovators) (2,5%) - De eerste kopers van het nieuwe product staat gelijk aan 2,5% van het totaal en worden innovators genoemd. Innovators betreft de mensen die graag als eerste iets nieuws bezitten en bereid zijn om nieuwe ideeën uit te proberen. De categorie bestaat voornamelijk uit jonge mensen die iets te besteden hebben
  • De pioniers (early adopters) (13,5%) - Na de innovators volgen de early adopters. De early adopters betreft de volgende 13,5% die het product kopen. Het nieuwe product kan pas als een succesvol product worden gedefinieerd zodra de groep early adopters het product heeft aangeschaft. De early adopters vormen de belangrijkste groep, want zij zijn de opinieleiders en zijn dus het voorbeeldmodel voor de volgende kopers. Wanneer de early adopters het product kopen dan zullen de overige groepen ook het product gaan kopen. Voor de marketeer is het belangrijk de opinieleiders in een bepaalde markt te identificeren en te achterhalen hoe zij kunnen worden bereikt.
  • De voorloper (early majority) (34%) - De groep early majority betreft 34% van het totaal. De early majority bestaat uit mensen het product graag willen hebben, maar wat voorzichtiger zijn met een aankoop en wachten eerst afwachten tot de early adopters het product hebben aangeschaft.
  • De achterlopers (late majority (34%) - Het product is volwassen, het overgrote deel van de markt is bekend met het product en koopt het. De verkopen zullen langzaam afnemen in deze fase. De late majority bestaat ook uit 34% van het totaal en betreft voornamelijk de kopers die alleen een product aanschaffen wanneer de meerderheid ze al heeft uitgeprobeerd of wanneer ze er niet meer omheen kunnen.
  • De achterblijvers (laggards) (16%) - De laatste groep en het betreft de laatste 16%. Laggards hechten veel waarde aan traditie en houden niet van verandering. Vaak betreft het oudere mensen. Ook hebben laggards over het algemeen weinig te besteden. Het gaat hier om de laatste fase van het product. Het product gaat eigenlijk de markt uit en een laatste groep mensen koopt het product vanwege (bijvoorbeeld) een goede aanbieding. De verkopen nemen in deze fase af.
Het model is ook uit te drukken in termen van volwassenheid van het product, de fasen zijn dan: introductie, groei, volwassenheid, verzadiging en teruggang.

"Grenzeloos vertrouwen in Stromer" kan ook worden veranderd in de vraag: "Tot welke groep behoor jij?".
Iemand uit een andere groep proberen te overtuigen dat de groep waar jij in zit de veel beter is, heeft volgens mij niet veel zin. Volgens mij is namelijk de ene groep niet "beter" dan de andere groep. Het laat alleen maar zien dat mensen verschillen.
Laatst gewijzigd door Henry op 12 jul 2018, 19:04, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Stromeur
Admin | Forum Supporter
Admin | Forum Supporter
Berichten: 7634
Lid geworden op: 15 mei 2017, 20:18
Locatie: Harlingen

Re: Grenzeloos vertrouwen in stromer

Bericht door Stromeur » 12 jul 2018, 19:04

Leuke theorie, zeer herkenbaar. Het sluit ook feilloos aan bij mijn hardnekkige mening dat Stromer met name de Early Adaptors - daar wemelt het van op het Stromer Forum - meer zou mogen, of nee moeten, omarmen dat nu het geval is.

Verder denk ik dat Stroompje en zijn vrouw met hun twee Stromers ST2 uit 2014 zeker tot de innovators behoren. (En dat heeft ze helaas naast ongetwijfeld heel veel plezier ook wel de nodige ellende opgeleverd.) In ieder geval op het niveau van het verschijnsel speed pedelec en het merk Stromer.

Daarnaast heb je natuurlijk nog de innovatoren en early adaptors van specifieke modellen, zoals nu de ST3 en de ST5.

Na de ervaringen met mijn ST1 X ben ik iets op de schaal tussen innovator en early adaptors verschoven naar het eind van early adaptor: ik zit overal bovenop, maar enkele anderen mogen 'm toch echt eerst kopen en testen.
Stromer ST2 S 2017. Mods & Excessen: OMNI Interface C, Stromer/Suntour geveerde voorvork, BodyFloat, Ergotec M88, GoPro Hero4, Rokform Pro, Ergon GP3, SKS spatlap, Spurcycle, Ortlieb Back-Roller High Visibility.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast