Deel je talent!

Quint
Rookie
Rookie
Berichten: 4
Lid geworden op: 30 sep 2017, 16:14

Leuk idee dit. Ik heb twee studies gedaan. Milieukunde en Tuin- en landschapsarchitectuur. Met beide studies doe ik nog wat in mijn dagelijks functioneren. Wat betreft de eerste studie ben ik op dit moment vooral bezig met duurzaamheidskwesties: energietransitie/klimaatadaptatie. Kortom, heb je vragen over het oprichten van een energiecooperatie of denk je na over vergroening van de omgeving etc, dan kun je bij mij terecht.
Wat betreft de tweede studie ben ik een jaar of tien geleden een bedrijfje gestart. Ik geef cursussen en opleidingen in tuinontwerpen en plantenkennis, ontwerp tuinen/parktuinen/parken en adviseer gevraagd en ongevraagd over groene duurzaamheidsvraagstukken.
Uiteraard geef ik geen naam van mijn bedrijf zodat ik vrijelijk en gratis vragen kan beantwoorden. :)
Lomito

Vergroening van mijn omgeving gaat hier vanzelf. Als je ziet wat ik wekelijks aan snoeiafval en gras moet wegwerken... :shock: Zelfs de stoep wordt vanzelf groen. :lol:
Geweldig dat je je hulp hier wilt aanbieden Quint, het forum zit barstensvol talent en wat is er mooier dan elkaar te helpen waar je kunt en kennis te delen. :cool2:
guus
Pro
Pro
Berichten: 64
Lid geworden op: 04 okt 2017, 19:23

Ik ben opgeleid als bibliothecaris en werk ook nog parttime als bibliotheekmedewerker in een universiteitsbibliotheek. Momenteel ben ik mij aan het omscholen tot vertaler Duits-Nederlands. Een vertaler vertaalt normaal gesproken naar zijn of haar moedertaal. Voor mijn examen moet ik ook van Nederlands naar Duits vertalen, maar ik zal straks vooral veel van Duits naar Nederlands vertalen. Ik probeer zo goed mogelijk Duitse (en ook een beetje Oostenrijkse en Zwitserse) actualiteiten te volgen om mijn talenkennis op peil te houden.

Ik ben nu ook bezig met een minor ondertitelen en mijn stage gaat binnenkort beginnen.

Komend voorjaar hoop ik examen te doen.
Gebruikersavatar
Stromeur
Admin | Forum Supporter
Admin | Forum Supporter
Netherlands
Berichten: 22833
Lid geworden op: 15 mei 2017, 20:18
Locatie: Friesland
Merk SP: Stromer ST3 PINION SE

In het Wijzingen forumsoftware en verzoeken daartoe is het verzoek gekomen om ook een forum-weergave aan te bieden met een donkere achtergrond en lichtere letters.

Om dit voor elkaar te krijgen heb ik iemand nodig die goed is in het aanpassen van phpBB stijlen. De stijl die ik gebruik (Flat Style Red) bestaat helaas niet in een variant met een donkere achtergrond. Als ik een andere stijl download, dan gaat de lay-out van het forum eraan, omdat de pagina-indeling van andere stijlen altijd nét even wat anders is.

Is er iemand die een phbBB stijl t.b.v. het Stromer Forum en in overleg met mij kan wijzigen in een thema met een donkere achtergrond? Het gaat om de prosilver style Flat Style (waarvan we nu naar de Red variant kijken).

Wat ik "in return" te bieden heb zijn mijn talenten als tekstschrijver, met een voorkeur voor en specialisme in webteksten. Zelfde sector, andere tak van sport. Dus mij lijkt dat we elkaar vast wel ergens mee kunnen helpen.
Stromer ST1 X 2017 - Stromer ST2 S 2018 - Klever X ALPHA 45 2021 - Stromer ST3 PINON 2023
Stromend
Veteraan
Veteraan
Netherlands
Berichten: 1710
Lid geworden op: 24 sep 2017, 16:41
Locatie: Dieren
Merk SP: Klever X-Commuter
Km-stand: 8200

Oorspronkelijk ben ik Sociaal Verpleegkundige en sinds 15 jaar werkzaam in preventief Milieu Gezondheidswerk.
Situaties beoordelen en advies geven is het product dat we afleveren, meestal in collectief verband.
We doen geen onderbouwing van juridische situaties maar een vrijblijvende beoordeling kan prima.

Als milieugezondheidskundige ook vaak betrokken bij optimalisering van ruimtelijke plannen zoals verkeersinfrastructuur wanneer er een gezondheidscomponent zoals effect van blootstelling aan luchtverontreiniging voor mensen bij komt kijken.

Dus wanneer je eens vragen hebt over je balansventilatie of rubberkorrels op het voetbalveld...


Oh ja en ik heb ook wat ervaring met sandwichconstructies en laminaten door mijn windsurfverleden.
R&M Cruiser HS 6.000km,
Stromer ST2s 2017, ruim 23.000km,
Klever X Commuter 2019 va. 6-2020
Lomito

Als bouwkundige heb ik veel te maken met balansventilatie vanuit energetische overwegingen, qua gezondheid heeft balansventilatie sinds de terreur in Vathorst een slechte naam, volgens mij ten onrechte voor zover men bereid is om een balansventilatiesysteem aan te leggen volgens de regels der kunst, d.w.z. met relatief kostbare maatregelen om installatiegeluiden te voorkomen, kwalitatief goede fijnstoffilters (F7) te gebruiken, het systeem goed in te regelen voor gebruik en met enige regelmaat de werking van het systeem te controleren.

Ik ben benieuwd hoe vanuit gezondheidsoverwegingen naar balansventilatie gekeken wordt.
Stromend
Veteraan
Veteraan
Netherlands
Berichten: 1710
Lid geworden op: 24 sep 2017, 16:41
Locatie: Dieren
Merk SP: Klever X-Commuter
Km-stand: 8200

Waarschijnlijk ken je naast Vathorst voorbeelden zat waar door "onhandige" verdeling van budget problemen zijn ontstaan. Anders wil ik je via PB wel een lijstje geven van de voorbeelden uit mijn praktijk.
De bottlenecks zijn: vuile start door bouwstof na oplevering, budget, (on)deskundig ontwerp, ondeskundige installateurs, onbegrijpbare blackbox systemen, slechte onderhoudscontracten, ondeskundig beheer, aanleg fouten, geknepen diameters en ventilatiecapaciteit, niet integraal doordachte details zoals aanzuig over bloedhete dakvlakken etc.
R&M Cruiser HS 6.000km,
Stromer ST2s 2017, ruim 23.000km,
Klever X Commuter 2019 va. 6-2020
Lomito

Ik ben in NL nog weinig goed werkende BV-systemen tegengekomen. BV lijkt vooral een sluitpost om de energieprestatienorm te halen en dat resulteert dan in slecht ontworpen en uitgevoerde installaties. In BE en DE wordt er veel serieuzer met BV omgesprongen, met als belangrijkste verschil dat het in die landen vaker gaat om bouwheren die logischerwijs meer belang hechten aan kwaliteit dan de kostenvermijdende projectontwikkelaars (de norm is hun maximum, niet minimum) die vooral in NL actief zijn.

Waar ik kan adviseer ik kopers van nieuwbouwwoningen om af te wijken van het onderpresterende standaardbestek op punten als isolatie, luchtdichtheid, zonwering en installaties. Aannemers hebben daar een pesthekel aan maar daar moet je je niets van aantrekken. Klant is koning, wie betaalt die bepaalt. Het is wel zo dat als je getekend hebt er niets meer aangepast kan worden zonder de hoofdprijs te betalen. Dus de handtekening pas zetten als alle aanpassingen tot in de details zijn vastgelegd.
Stromend
Veteraan
Veteraan
Netherlands
Berichten: 1710
Lid geworden op: 24 sep 2017, 16:41
Locatie: Dieren
Merk SP: Klever X-Commuter
Km-stand: 8200

Goede instelling Lomito. Daar zullen veel toekomstige gebouwgebruikers profijt van hebben.
Nu nog brede aandacht voor professioneel opdrachtgeverschap waarin bescheidenheid en kwaliteit gaan boven shiny en kostenbesparend.

Scholen met leistenen vloeren of design toiletten???
R&M Cruiser HS 6.000km,
Stromer ST2s 2017, ruim 23.000km,
Klever X Commuter 2019 va. 6-2020
Lomito

Geheel in lijn van deze topic bied ik aan om aanstaande kopers van nieuwbouwwoningen terzijde te staan voordat zij de handtekening zetten... zodra de handtekening gezet is kan ik vrij weinig meer betekenen.
Plaats reactie