Klever X Speed 2019

Gebruikersavatar
Tomasj
Veteraan
Veteraan
Papua New Guinea
Berichten: 2789
Lid geworden op: 07 jan 2018, 22:01
Locatie: Vlaams-Brabant, B

Vandaag nog even langs geweest bij mijn fietsenmaker. De 2019 - Klever modellen waren net binnen.
Twee opvallende puntjes:
- De kleurzetting van de x-speed pure (zonder verende voorvork) was best wel opvallend
- de matte donkergrijze x-speed (nieuwe kleur) is echt heel mooi, de volledige fiets (spatborden & frame) in één egale matte verf.

Tegen de tijd dat mijn Stromer ST2 50.000 km heeft koop ik me een nieuwe speed-pedelec (dat is dus begin 2021), indien Klever tegen dan de elektronica nog wat moderniseert (betere sturing, betere ergonomie display) en het frame wat aanpast (trillingen), is mijn volgende fiets waarschijnlijk een Klever. De batterijen van die fietsen zijn zoveel handiger...
'Ludo' : ST2 2018 - 983 Wh - 20" Sport - White Gloss - 04/2018 - 27000 km
woon-werk 54 km enkel (Tienen - Genk)
Gebruikersavatar
Free2be
Veteraan
Veteraan
Belgium
Berichten: 892
Lid geworden op: 26 aug 2018, 10:58
Locatie: Hasselt
Merk SP: ST3 limited edition
Km-stand: 2000

Wie weet wat Stromer tegen die tijd in petto heeft! :D
ST3 LE gewoon omdat het kan, vrije tijd en werk combinatie.
Jins
Veteraan
Veteraan
Belgium
Berichten: 1592
Lid geworden op: 12 mar 2019, 08:22
Merk SP: X-speed
Km-stand: 15000

Een Klever zal in 2021 beter zijn dan wat je vandaag nieuw koopt, een Stromer ook, en al die anderen ook. Welke de betere zal zijn (voor u) is persoonlijk en afh van je wensen en noden. En die kunnen veranderen.
Bram Roose
Veteraan
Veteraan
Belgium
Berichten: 695
Lid geworden op: 31 mar 2019, 11:03

Hallo,
Ik ben nieuw hier. Ik twijfel tussen de aanschaf van een ST2 en een Klever X speed. Mijn grootste probleem is echter met de framemaat. Ik ben 1m97cm en eigenlijk zijn zowel de ST2 als de Xspeed met hun respectieve 55cm (22inch) en 50cm (21 inch) te klein voor mij. Toch zijn dit de enige twee speedbikes die ik wil overwegen omdat ze tegemoet komen aan mijn eisen rond betrouwbaarheid en snelheid.

Redenen om stromer te kiezen:
- beproefd merk, werkelijk gespecialiseerd in speedbikes. Alles er rond ontworpen voor speedbikes.
- heel stijf frame
- betere bediening dan klever.
- frame maat iets groter dan Klever.

Redenen om Klever te kopen:
- Bagagedrager op frame ipv op spatbord (ik moet vrij veel materiaal meenemen naar het werk).
- verende voorvork (absurd voor mij dat dit niet standaard is bij stromer).
- makkelijk uitneembare batterij om op het werk op te laden.
- super krachtige motor.
- een pak goedkoper dan de ST2, zelf met krachtige 850wh batterij. `

Ik neig dus sterk naar de KLever, maar vrees dat die veel te klein zal zijn voor mij. In een testrit kan je dit ook niet echt goed vaststellen omdat je er niet lang genoeg mee rijdt.

Zijn er mensen die zoals mij groot zijn en toch comfortabel kunnen rijden met de Xspeed en/of stromer?
Tot hiertoe reed ik met een Raleigh stoker die 60cm framemaat had. Daar zat ik wel perfect op, want ik zit niet graag in een super sportieve houding.
ST3 black 983wh
Gebruikersavatar
FreddyH
Veteraan
Veteraan
Netherlands
Berichten: 9406
Lid geworden op: 24 jan 2018, 17:46
Locatie: regio Eindhoven
Merk SP: Klever X-Speed α

Er zijn mensen die met jouw lengte prima rijden op een X-Speed of op een Stromer in maat XL. Er zijn ook mensen zoals ik (1,98m) die beide fietsen gewoon te klein vinden. Ik zou zeker een proefrit gaan maken van minimaal 2, maar liefst 3 dagen of langer waarin je dagelijks naar je werk fietst. Ikzelf begin steevast de tweede dag last van mijn rug, nek, polsen en in mindere mate mijn schouders te krijgen op zowel Stromer als op een X-Speed.
Dat gezegd hebbende: ik heb nog nooit lang op een ST3 gereden, met de verhoogde stuurpen en gebogen stuur zou die wel eens best prima kunnen zijn voor me.

Kort verhaal lang: dat anderen prima rijden op een relatief kleine fiets is helemaal geweldig voor ze, maar het zegt precies niks over jouw lijf. De enige manier om te weten hoe het voor jou past is proberen.

Helaas is mijn fiets niet meer nieuw te koop anders zou ik die adviseren, mijn fiets heeft een 60cm frame :cool2:
Een alternatief zou nog een Speedped kunnen zijn, super degelijk maar... echt heel mooi kan ik hem niet noemen (nogal een understatement). Die dingen zijn wel SUPER betrouwbaar, mega krachtig en ik meen dat de batterij tot ± 2kW kan.
🇺🇦
There was never a good war, or a bad peace :bn:
[Benjamin Franklin]
Gebruikersavatar
Stromeur
Admin | Forum Supporter
Admin | Forum Supporter
Netherlands
Berichten: 22816
Lid geworden op: 15 mei 2017, 20:18
Locatie: Friesland
Merk SP: Stromer ST3 PINION SE

Wat FreddyH zegt: testrijden. Het is zo ontzettend persoonlijk of een frame goed bij je past. Je lichaamslengte is eigenlijk maar een vuistregel, al maakt dat in jouw geval natuurlijk wel meteen duidelijk dat je aan de lange kant bent voor de aangeboden frame-maten. Maar waar het werkelijk om gaat is je binnenbeenlengte, "reach" en gewenste fietshouding (sportief of meer rechtop).
Bram Roose schreef: 31 mar 2019, 14:57 In een testrit kan je dit ook niet echt goed vaststellen omdat je er niet lang genoeg mee rijdt.
Een goeie dealer geeft jou gratis een demo mee om een dag of meerdere dagen te testen op de door jouw gewenste route. Dus niet alleen 10 minuten rondjes om de kerk. Dat is leuk voor de lol en om de werking van een SP te voelen, maar daar heb je inderdaad niet genoeg aan om te bepalen of een frame bij jouw lichaamsbouw en wensen past. Ik weet dat er diverse Stromer dealers zijn die dit doen en eerlijk gezegd verwacht ik vergelijkbare service van goeie Klever dealers (maar daar ben ik minder bekend mee).
Stromer ST1 X 2017 - Stromer ST2 S 2018 - Klever X ALPHA 45 2021 - Stromer ST3 PINON 2023
Gebruikersavatar
jannijm
Expert
Expert
Netherlands
Berichten: 114
Lid geworden op: 16 feb 2019, 20:07
Locatie: NL - Gelderland
Merk SP: Stromer

Zoals hierboven inderdaad wordt geadviseerd en.... ik heb die goede ervaring inderdaad wél bij de Klever dealer waar mijn fiets vandaan komt. De demo werd eerst zo goed mogelijk op mijn maten en wensen afgesteld en vervolgens heb ik hem 2 dagen voor woon-werk mogen proberen.
🇾🇪 Stromer ST3 XL Deep Black 983Wh - Bodyfloat Kinekt 2.1 - Abus rIngslot - Ergotec M88 spiegel - Ultegra cassette 11-28 - Van Zijp 175 mm - Ergon GS3 handvatten - Ortlieb Backroller Classic - Cycliq Fly12 CE & Fly6 CE
Gebruikersavatar
Stromeur
Admin | Forum Supporter
Admin | Forum Supporter
Netherlands
Berichten: 22816
Lid geworden op: 15 mei 2017, 20:18
Locatie: Friesland
Merk SP: Stromer ST3 PINION SE

Precies, zo hoort het! Fijn dat er ook Klever dealers zijn die dit doen.
Stromer ST1 X 2017 - Stromer ST2 S 2018 - Klever X ALPHA 45 2021 - Stromer ST3 PINON 2023
Gebruikersavatar
FreddyH
Veteraan
Veteraan
Netherlands
Berichten: 9406
Lid geworden op: 24 jan 2018, 17:46
Locatie: regio Eindhoven
Merk SP: Klever X-Speed α

Persoonlijk ben ik gelijk weg als dit niet mogelijk is. Ik vind het prima als ik in eerste instantie even een ritje van 10 minuten mag maken om te kijken of de SP potentieel heeft, maar als een lange test niet mogelijk is dan mogen ze het lekker bekijken.
🇺🇦
There was never a good war, or a bad peace :bn:
[Benjamin Franklin]
Bram Roose
Veteraan
Veteraan
Belgium
Berichten: 695
Lid geworden op: 31 mar 2019, 11:03

Bedankt voor de reacties!
De dealer verkoopt zowel stromer als Klever. Dus ik dacht inderdaad om de twee modellen uitvoerig te mogen testen om dan een keuze te maken.
Het probleem is, als hij 'neen' zegt, sta ik voor paal. Want hij is de enige Klever dealer in een 50km radius rond waar ik woon...

Maar de aankoop is gewoon te groot om op goed geluk te doen...

De speedped die Freddy noemt trekt ook mijn aandacht. Heeft inderdaad een uiterlijk dat enkel een moeder graag kan zien, maar ik kan daar voorbij kijken. Na mijn enorme miserie met Raleigh ben ik toe aan een bedrijfszekere speedbike en als lelijkheid de enige flaw is, dan geen probleem (ik vind de x speed ook lelijk). Maar ik vind nergens verkooppunten van die speedped... En met mijn ervaringen en de kinderziektes bij deze nieuwe markt moet ik een dealer in mijn buurt hebben... Ik vind enkel Drumo in Nederland, daar begin ik niet aan...

Ik hoop dat ik op een stromer of X speed pas, maar ik vrees ervoor... Belachelijk eigenlijk dat ze geen grote maten verkopen...
ST3 black 983wh
Plaats reactie