Welkom op het Stromer Forum! Stel je even voor.

Voor algemene discussies over Stromer en speed pedelecs.
Wigwegstroom
Runner-up
Runner-up
Berichten: 16
Lid geworden op: 13 jun 2018, 16:33

Re: Welkom op het Stromer Forum! Stel je even voor.

Bericht door Wigwegstroom » 24 jul 2018, 20:02

Hallo beste Stromers,

Even voorstellen. Ik las hier al een tijdje mee in afwachting van de levering van Stromer ST1x, 814accu (op minder dan een maand trouwens geleverd). Dit forum is een schat van informatie, bedankt aan de mensen die zoveel bijdragen.
Vandaag de eerste dag dat ik naar het werk fiets, 55km enkel. Ik werk als Belgisch federaal ambtenaar op de luchthaven van Zaventem; in shiften (vroege, late, nacht en weekend, soms 12u shift). Ik hoop zo vaak mogelijk naar het werk te fietsen, afwachten hoe het te combineren is met de om de week wisselende werkrooster. Voorlopig geen fietsvergoeding bij de federale overheid, maar ik hoop dat daar snel verandering in komt. Laat die files maar aangroeien... :bf:
Altijd graag gesport (vorig jaar vb. 260km Ronde van Vlaanderen gefietst en later een marathon gelopen) en ik hoop nu de verloren tijd in de file om te zetten in 'sport tijd'.
Ik ben iemand die zijn enige zoon 'Briek' heeft genoemd naar ijzeren Briek Schotte, dus ik ben bijna verplicht om ook door 'flandrien weer' de rit af te leggen :bu:

JosSchetters
Rookie
Rookie
Berichten: 1
Lid geworden op: 25 jul 2018, 14:11

Re: Welkom op het Stromer Forum! Stel je even voor.

Bericht door JosSchetters » 25 jul 2018, 15:04

Ik ben Jos Schetters eigenaar van rijschool DARO. Mijn hobby is fotografie. Ik gebruik de Stromer St1 X sinds zaterdag j. L. Gister ben ik er vanaf mijn woonplaats Galder op en neer mee naar mijn hoogbejaarde ouders in Roosendaal gereden. 26 km in 40 min. Ik haat traag rijden. Wat een geweldige fiets!!
Ik kan mijn cursisten nu ook vertellen hoe het is om op zo'n fiets te gaan. Ik kom nu al het onbegrip tegen van automobilisten en van schrijnende fietsers die je snelheid onderschatten.
Mijn idee om het probleem waar te rijden op te lossen is het volgende. Maak de maximumsnelheid van de pedelec (en de bromfiets) 50kmh. Wil je tussen de auto's rijden rijd dan niet langzamer dan die auto's. Wil je langzamer rijd dan op het brom/fietspad maar rijd daar niet harder dan 30 kmh binnen de bebouwde kom en niet harder dan 40 kmh buiten de bebouwde kom.
Is er alleen een fietspad en je wil niet heel snel op de rijbaan pas je snelheid dan aan en rijd niet sneller dan 25kmh.
Verkeer is net als verkering. Het moet van 2 kanten komen anders wordt t geen succes!

Gebruikersavatar
Stroener
Pro
Pro
Berichten: 31
Lid geworden op: 25 jul 2018, 18:33
Locatie: Maassluis (NL)

Re: Welkom op het Stromer Forum! Stel je even voor.

Bericht door Stroener » 25 jul 2018, 18:44

Ik ben Jeroen 40 jaar wil al jaren een Stromer ..... 1 probleem ik woon 25 meter van mijn werk ( ik ben ijsmaker )
Wordt dus een Stromer voor de hobby. ben benieuwd of er meer zijn die een Stromer alleen maar voor de hobby hebben.

Ik twijfel tussen de st2 ltd en de st5

oJa ik ben al een paar weken als gast op het forum dus het werd tijd om lid te worden.
St2 ltd 256
woon-werk 25 meter!

Reinder
Rookie
Rookie
Berichten: 2
Lid geworden op: 29 jul 2018, 18:53

Re: Welkom op het Stromer Forum! Stel je even voor.

Bericht door Reinder » 29 jul 2018, 19:05

:bf: hallo, mijn naam is Reinder. Leuk dat er een forum is voor Stromer rijders. Zelf rij ik een ST2 welke ik gebruik om ca 2x week naar mijn werk te gaan ( Apeldoorn - Borculo, afstand tot 96 km/dg). heerlijk om s’ morgens vroeg lekker door de landelijke ongeving te fietsen.

Rwbrink
Rookie
Rookie
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 jul 2018, 09:30

Re: Welkom op het Stromer Forum! Stel je even voor.

Bericht door Rwbrink » 31 jul 2018, 10:39

Goedemorgen,

Ik ben Ron Brinkman 31 jaar uit Groenlo!

Ik ben lid geworden van het forum om goed op de hoogte te kunnen blijven van alle ontwikkelingen binnen het SP gebeuren.
Zelf heb ik een speed pedelec test centre in Arnhem en vind het dus erg belangrijk om ervaringen van gebruikers mee te kunnen nemen in mijn advies naar een nieuwe klant toe.

Speedbiki
Rookie
Rookie
Berichten: 5
Lid geworden op: 31 jul 2018, 17:58

Re: Welkom op het Stromer Forum! Stel je even voor.

Bericht door Speedbiki » 01 aug 2018, 16:55

Ik ben Henri, Belgische Maaslander, 57 lentes jong. Ga hier onder de naam Speedbiki. Heb al acht jaar een pedelec (Koga Miyata met achterwielmotor 250 watt).
Vond het nu eens tijd voor iets snellers... word immers ouder. Helaas geen enkel rijbewijs, dus maar even voor rijbewijs AM gegaan. Ja, dus ook examen met brommertje gedaan...... en dat om met een fiets te mogen rijden. :?
Mijn keuze was een stevige Speed Pedelec met motor in achterwiel en liefst meer dan 350 watt. Ik kwam uiteindelijk op Klever (lichte voorkeur, heeft vering) en Stromer. Het is een Stromer ST1 X Sand Comfort 17 814 WH geworden (was beschikbaar in winkel en past bij mijn lengte en comfortabele opstap) . Klever dealer was 45 km afstand en haalde slechts fietsen op in een straal van 10 km, Stromer dealer slechts op een afstand van 6,5 km en kende ik reeds bij de aankoop van mijn Koga.

Deze gediplomeerde Speed Pedelecer gebruikt de Stromer voor woon- werk verkeer, afstand 5km :cool2: en natuurlijk voor de fun, fiets graag langere afstanden gecombineerd met wandelen in natuur gebieden.

Ericske
Rookie
Rookie
Berichten: 3
Lid geworden op: 01 aug 2018, 20:49

Re: Welkom op het Stromer Forum! Stel je even voor.

Bericht door Ericske » 01 aug 2018, 21:01

Hoi,

Ik ben Eric, 47 jaar jong/oud en sinds gisteren de fiere eigenaar van een gitzwarte Stromer ST2. Was al enkele maanden aan het nadenken/uitkijken en heb dan uiteindelijk maar door de zure (financiële) appel gebeten :lol:

Dit ook een beetje onder ‘zachte’ dwang van Zebbernaut, een heel actief lid hier (is reeds lang mijn collega op het werk) :az :D

Ik ben uiteindelijk lid geworden van dit forum (na enkele maanden als ‘gast’ hier te hebben doorgebracht) omdat ik nog wel wat vragen heb naar accessoires enz. toe !.

Dus: groetjes & happy Strom’in ... :ay
Eric

Trafficleader
Pro
Pro
Berichten: 82
Lid geworden op: 31 jul 2018, 22:53
Locatie: Noord Brabant

Re: Welkom op het Stromer Forum! Stel je even voor.

Bericht door Trafficleader » 03 aug 2018, 00:29

Hallo, ik ben Chris, 57 jaar en heb veel interesse in een Speed Pedelec.
Aangezien ik al enige tijd op dit forum kom en nu met nog meer vragen zit vond ik het tijd worden om me te registreren
en d.m.v. vragen en tips op de juiste fiets uit te komen.
Vroeger veel gefietst op een Giant expedition door Nederland en nu nog steeds in het bezit van een ligfiets waarmee ik met
mijn 2 dochters in 2001 een fietstocht in 2 weken door Nederland heb gemaakt.
Nogmaals, ik heb heel veel vragen en hoop er samen met jullie uit te komen om zeer snel een SP aan te kunnen schaffen.


Als er een oplossing voor het probleem is hoef je je niet druk te maken, als er geen oplossing voor het probleem is heeft het geen zin je druk te maken.
Als er een oplossing voor het probleem is hoef je je niet druk te maken, als er geen oplossing voor het probleem is heeft het geen zin je druk te maken.

Tjerko
Rookie
Rookie
Berichten: 1
Lid geworden op: 03 aug 2018, 06:13

Re: Welkom op het Stromer Forum! Stel je even voor.

Bericht door Tjerko » 03 aug 2018, 06:36

Hallo,

Vandaag aangemeld voor dit forum omdat ik mijn plan om een Stromer te leasen of kopen nu ga uitvoeren. Inmiddels heb ik redelijk wat gelezen, ook op dit forum, en heb ik mooie tips gekregen. Toch ben ik benieuwd wat de tips zijn voor leasen of kopen vanuit jullie en waar ik ervaringen met verschillende dealers (oftewel FM-ers, wat betekent dat eigenlijk?) kan vinden. Ik ga vanuit Tilburg naar Eindhoven fietsen dus ca. 70 km per dag.

Alvast bedankt

Groet
Tjerko

Gebruikersavatar
Krid
Expert
Expert
Berichten: 202
Lid geworden op: 02 aug 2018, 08:23
Locatie: Antwerpen

Re: Welkom op het Stromer Forum! Stel je even voor.

Bericht door Krid » 03 aug 2018, 13:56

Hallo Stromer liefhebbers,

Toen ik een paar jaar geleden aan mijn tweede speed pedelec toe was, raadde een vriend me een Stromer aan. Ik heb aandachtig naar z’n advies geluisterd, maar heb uiteindelijk een Riese & Müller gekocht.

Met deze fiets heb ik veel plezier beleefd, en er veel lange tochten mee gemaakt. Een teleurstelling kwam toen ik op gegeven ogenblik op weg was naar Santiago de Compostela, en de Bosch motor halverwege dienst weigerde omdat de as van de motor geen trekkracht meer gaf. Gelukkig kon het probleem worden opgelost, maar sedertdien ben ik het vertrouwen in Bosch kwijt. En ook in middenmotoren. Toen ik aan de Franse FM die het probleem oploste, vertelde dat ik graag in de zwaarste versnellingen rij in de laagste ondersteuningsstand van de motor, en geregeld op de pedalen ga staan om hard op de pedalen te trappen, vertelde hij dit dit niet goed is voor deze motor. De reden heeft hij me ook verteld, maar ik kan me niet meer precies herinneren. Later ontmoette ik onderweg een koppel Nederlandse fietspelgrims, waarvan een onderweg een identieke pech met een Bosch middenmotor voorhad. Niet leuk.

Enkele jaren fast forward.

Een tijdje al ben ik aan het dubben over de opvolger voor de Riese & Müller, en dacht aan het advies van m'n vriend. Recent kwam ik terecht bij een betrouwbare FM die een paar straten bij mij vandaan zit, en in Stromer gespecialiseerd blijkt, waar ik een proefrit kon maken met een ST5. Wat moet ik zeggen? Geen woorden om het uit te drukken … Tenzij overweldigend, maar misschien is dat nog te zwak. Ik heb er dus gelijk een besteld. Mijn eerste Stromer. Waarom een ST5? Niet per se de kracht van de motor en het hoog koppel. Wel de stabiliteit, het algeheel rijgedrag en de kwalitatieve afwerking van de fiets, en niet te vergeten het Di2 systeem. Ik heb het ook op m’n racefiets, eenmaal geproefd wil je niet meer terug.

Al een tijdje kijk ik als bezoeker mee op dit erg leuke forum. Naast de geweldige pool aan collectieve ervaring, viel ook jullie enthoesiasme over jullie fietsen op. Het ziet er naar uit dat ik een toekomstige Stromer-fanaat zal worden, dus heb ik me maar op dit forum geregistreerd. Genoeg geklets, dit is een draad om zich voor te stellen. Wie ben ik?

Mijn naam is Dirk en woon te Antwerpen, binnenkort 70 jaar jong, fiets- en duikfanaat, gepensioneerd en professionele genieter van het leven. Antwerpen ligt dicht bij Zeeland, dus dit is de streek waar ik veel kom om er te fietsen en te duiken. Ooit heb ik er part-time gewoond, dus beschouw mij maar als een halve Nederlander en een halve Belg. En, wat zijn die Nederlandse fietspaden toch heerlijk!

Niet alleen hoop ik van dit forum nog heel wat informatie te leren, maar ook om er mijn inbreng te doen als het kan.

Met vriendelijke groet,

Dirk
Laatst gewijzigd door Krid op 03 aug 2018, 16:58, 1 keer totaal gewijzigd.
Je pense, donc je suis (René Descartes)
Et alors? (François Mitterand)
To be or not to be (William Shakespeare)
Do be do be do (Frank Sinatra)

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten