Stromer voor ''prive gebruik''

Voor algemene discussies over Stromer en speed pedelecs.
jebro
Rookie
Rookie
Berichten: 4
Lid geworden op: 28 nov 2018, 12:34

Re: Stromer voor ''prive gebruik''

Bericht door jebro » 04 dec 2018, 09:51

Wiebe schreef:
30 nov 2018, 11:36
Ik doe tegenwoordig alles op de Stromer.

Met mijn w/w ritten hou ik mij over het algemeen keurig aan de wet.
Voor de overige ritten ligt het iets anders.
Ritjes waarbij ik niet boven de 25 km/u uitkomt (dus samen met een ander) draag ik mijn helm bijna nooit en neem het fietspad. Verder neem ik geregeld de kinderen mee op de stang (ook beperkte snelheid natuurlijk en volgens mij alleen te doen met een 22" sport frame) of doe een handje in de nek (en dat mag natuurlijk ook niet met een brommer).

Tot nu toe 1x aangesproken door handhaving, die vroeg of wist dat ik daar niet mocht rijden met mijn SP. 'Ja' gezegd met de mededeling dat de wetgeving niet klopt en dat was hij eigenlijk wel met mij eens :lol:

Verder vind ik idd de zitpositie niet ideaal voor gezellig een rondje rijden en rondkijken. Daarvoor zit je (ik iig) eigenlijk net iets teveel voorover.

Mocht ik ooit aangehouden/bekeurd worden, dan zal ik daar natuurlijk uitgebreid verslag van doen hier. Ik ga er nog steeds vanuit dat ik genoeg charme en lulvermogen bezit om niet verder dan een reprimande te komen ;)
Hoi Wiebe, heb je PB gestuurd.

Gr Jan

jick
Pro
Pro
Berichten: 72
Lid geworden op: 06 sep 2018, 16:08
Locatie: Kapelle (met een K), Zeeland

Re: Stromer voor ''prive gebruik''

Bericht door jick » 04 dec 2018, 14:05

Ik denk er precies zo over. Ik ga niet nog een tweede losse (e)fiets kopen, als ik ook een SP heb. Gewoon met de rest van het gezin meepeddelen op stand 1 ondersteuning (of uit). Zonder helm, gewoon op het fietspad, ondanks mogelijke overtreding. Gelukkig woon ik in een dorp/omgeving waar alle brommers toch ook gewoon op het fietspad moeten/fietsers op de weg moeten. Voor zover ik weet is er geen minimum snelheid voor een SP, dus het enige waar ik op aangesproken kan worden is het niet dragen van een helm. Nog nooit aangehouden, maar mijn weerwoord gaat dan zijn dat de gedachte van de wet is dat je bij hogere snelheden extra bescherming nodig hebt, iets wat niet verplicht is bij lagere snelheden bij niet-gemotoriseerde fietsen. En als je met een SP op het fietspad gaat rijden en matcht met de snelheid van een normale fietser, overtreedt je de wet wel naar de letter, maar niet naar de gedachte. De gedachte is namelijk dat je het snelheidsverschil onderling tussen weggebruikers zoveel als mogelijk wilt beperken. Een SP die 15-20 kmh op het fietspad rijd, doet dat ook. Nogmaals, niet correct volgens de wet, maar ik blijf het toch echt zo doen en ben benieuwd wat de hermandad gaat zeggen mocht het ooit tot een discussie komen. No way dat ik er nog een andere fiets bij ga halen namelijk.
ST1X 2018 ><>

mrstrom
Pro
Pro
Berichten: 77
Lid geworden op: 29 okt 2018, 08:07
Locatie: NL nh

Re: Stromer voor ''prive gebruik''

Bericht door mrstrom » 04 dec 2018, 14:22

Helm zou ik wel opdoen hoor. Je hebt hem toch en oom agent let daar als eerste op.

En als je om wat voor reden, even wat vergeten bv, toch vol gas wil dan kan dat altijd. Op de juiste plek....
On the move: ST3 LE, body float

Wiebe
Veteraan | Forum Supporter
Veteraan | Forum Supporter
Berichten: 617
Lid geworden op: 06 dec 2017, 21:50
Locatie: Gouda

Re: Stromer voor ''prive gebruik''

Bericht door Wiebe » 05 dec 2018, 20:24

Als ik mijn kinderen naar school breng is de snelheid ongeveer max 15 km/u.
Ik ga dan echt geen helm opzetten naast mijn kinderen die gewoon zonder rijden.... dat voelt gewoon echt zo ontzettend suf.
Helm heb ik wel altijd bij me in de fietstas of evt aan het stuur hangen, omdat ik zonder kinderen de terugweg natuurlijk wel voluit ga en dan echt wel een helm draag. Dat ik mij niet aan de wet hou betekend niet dat ik me niet verantwoordelijk gedraag. De wet klopt namelijk niet ;)
St1X 2017 22" Orange, 814 Wh, 32 km enkel, 10000+ and counting.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten