Pagina 1 van 2

Bornem-leuven

Geplaatst: 13 sep 2019, 14:37
door greet
Ik lees al een tijdje mee, maar moet de knoop van aankoop nog doorhakken (ST1 of ST1X). Het zou om een woon-werkverplaatsing gaan 2 of 3 maal per week van Bornem naar Leuven (ongeveer 46 km enkel) langs de Rupeldijk en dan Vaartdijk of langs de Dijle. Is dit een leuk traject en niet te druk? Nu doe ik dat met de trein (van huis tot werk 1u20)dus met de fiets zal het sowieso langer zijn, maar dan heb ik ondertussen mijn sport gehad en ben ik niet afhankelijk van de treinuren (één trein per uur). Voor de vergoeding moet ik het zeker niet doen (treinabonnement is gratis en fietsvergoeding is maar 0,16 cent per km). Het terugfietsen lijkt mij zker leuk om zo te ontspannen van een drukke werkdag, 's morgens moet ik dan natuurlijk vroeger vertrekken zodat ik toch nog kan douchen op het werk. Wie doet deze route of deel van deze route?

Re: Bornem-leuven

Geplaatst: 13 sep 2019, 19:39
door Tomasj
Ik ben niet zeker dat je langer op de fiets gaat zitten dan met de trein rijden. Ik leg dagelijks 54 km af met Stromer in 1h20-1h40. Douchen doe ik pas op 't werk, (zou ik anders thuis doen voor 't vertrek).
Ik zou je aanraden een speedpedelec voor enkele dagen te testen. Goede dealers geven je die fiets zonder problemen enkele dagen mee. Dan kan je voor jezelf uitmaken of het iets voor jou is. Gezien het traject dat je gaat doen kan je volgens mij de afstand afleggen in 1h10 minuten, en vergeet bovendien niet dat je Stromer niet alleen om 't uur vertrekt. Je kan wel niet lezen of werken op de Stromer.
Het zou kunnen dat een stuk van de Vaart verboden is voor speed-pedelecs (ben er weer even niet meer geweest, moet er volgend week-end wel opnieuw passeren). Er is weinig handhaving op dat vlak, maar ik geef het toch maar even mee.

Re: Bornem-leuven

Geplaatst: 13 sep 2019, 19:47
door Golvas
Het jaagpad langs het kanaal Leuven - Mechelen is toegelaten voor SP's ... tip : neem t.h.v. Kampenhout Sas de rechtse kant (als je richting Leuven rijdt), anders zit je tot de brug van Tildonk op onverhard (dolomiet).

Re: Bornem-leuven

Geplaatst: 15 sep 2019, 12:00
door jakke121
Jaagpad is uitermate aan te raden (perfecte verbinding vanaf regio Mechelen - Leuven), zelf rij ik er dagelijks op vanaf Schiplaken tot iets voorbij Tildonk. Inderdaad rechtse kant houden (al valt de grindweg nog wel mee en als het echt drukke dagen zijn (zomermaanden) soms aan te raden omdat er minder 'verkeer' is ;p )

Re: Bornem-leuven

Geplaatst: 15 sep 2019, 17:09
door Peerke1960
Heren, wat zou het verschil in reistijd zijn op dit traject tussen een st 1 2019 en een st 3. Dit bij gelijke inspanning . Ik denk zelf hooguit 2 minuten.

Re: Bornem-leuven

Geplaatst: 15 sep 2019, 17:34
door Tomasj
Wanneer je de verkeersregels volgt zelf geen twee minuten, want je mag op jaagpaden maar 30km/h rijden. Maar onderschat het verschil van 2 km/h over een afstand van 50 km niet., dat is eerder 5 minuten

Re: Bornem-leuven

Geplaatst: 15 sep 2019, 19:05
door FreddyH
Peerke1960 schreef:
15 sep 2019, 17:09
Heren, wat zou het verschil in reistijd zijn op dit traject tussen een st 1 2019 en een st 3. Dit bij gelijke inspanning . Ik denk zelf hooguit 2 minuten.
Met wind mee scheelt het weinig, met harde wind tegen scheelt het een stuk meer. Maar dit is allemaal nogal afhankelijk van wat voor soort traject je hebt. Extreme voorbeelden:
- afstand 5 km, alleen maar 30 km/h zone: verschil is 0 seconden
- afstand 60 km, alleen open terrein met weinig verkeer waar je overal vol tegen de begrensde snelheid kunt rijden en waar de wind vrij spel heeft: flink verschil.

Re: Bornem-leuven

Geplaatst: 15 sep 2019, 19:11
door Stromeur
Toen ik op 30km enkel van een ST1 X overging naar een ST2 S, won ik daar ongeveer 5 minuten mee (45 versus 50min). Maar dat is wel bijna de hele rit rechtuit blazen over vlak, desolaat land met wind tegen op de terugweg (pal richting het westen en naar zee).

Re: Bornem-leuven

Geplaatst: 15 sep 2019, 20:54
door greet
Bedankt voor jullie reacties. Met eens tijdsduur van 1u10 min zie ik dat wel zitten. Natuurlijk zijn jullie misschien allemaal geoefende fietsers. Ikzelf ben wel sportief (loopster), maar moet nog zien of ik die hoge snelheid wel durf te rijden en zo'n snelheid vraagt toch ook een zekere fietsbehendigheid.
Binnen een paar maanden, na verhuis, wordt de afstand wel ook een paar km korter dan wordt het namelijk Leuven-Puurs. 's Morgens naar Puurs zal het dan wel meestal tegenwind zijn...
Ik snuister ondertussen wat verder hier op het forum, ik zoek namelijk natuurlijk ook een daeler. Fietsenwinkel.nl in Leuven kies ik liever niet, miss Verbinnen in Wilsele of Niels Albert Bike store in Tremelo of Mundo Cclo in Landen.Bij deze laatste verkopen ze ook Klever. Dit merk wil ik toch ook eens bekijken.

Re: Bornem-leuven

Geplaatst: 15 sep 2019, 21:01
door Golvas
greet schreef:
15 sep 2019, 20:54
Verbinnen in Wilsele
Die is wat mij betreft absoluut te vermijden ... zolang ik in het aankooptraject zit kon alles, maar nadien kwam de aap uit de mouw.

Hier zijn een aantal ervaringen met Belgische dealers terug te vinden.