Actieradius

Het jonge broertje/zusje van de ST5.
Walscro
Pro
Pro
Berichten: 53
Lid geworden op: 17 feb 2019, 20:57

Re: Actieradius

Bericht door Walscro » 01 jun 2019, 15:09

Ondertussen nu een maand bezig en het is er enkel 63 km.. Vind persoonlijk dat ik de eerste keren meer capaciteit over hield als ik aankwam.. Mss omdat je iets meer durft op volle snelheid.. Rij nu veel op stand 2 tegen 44 km(zelf wat meehelpen) en heb gemiddeld nog 9% over. Hou mijn hart vast voor de koudere periodes.
Woon-werk Scherpenheuvel - Antwerpen 60 km

Gebruikersavatar
Henry
Veteraan | Forum Supporter
Veteraan | Forum Supporter
Berichten: 1271
Lid geworden op: 30 jul 2017, 11:22
Locatie: Almere

Re: Actieradius

Bericht door Henry » 01 jun 2019, 16:43

Koppelsensor iets terugzetten (70%, 80%), rijden in stand 2, zelf iets meer energie leveren en niet altijd meer de 45 km/uur aan willen houden en je actieradius schiet omhoog. Om je een idee te geven: vanochtend lekker relaxed een rondje van 60 km gefietst, snelheid "in principe" niet harder dan 38 km/uur. Ik had na afloop nog 41% aan accucapaciteit over (van de 983 Wh). Morgenochtend ga ik op dezelfde relaxe manier een rondje maken van 84 km.

Walscro
Pro
Pro
Berichten: 53
Lid geworden op: 17 feb 2019, 20:57

Re: Actieradius

Bericht door Walscro » 01 jun 2019, 21:52

Henry schreef:
01 jun 2019, 16:43
Koppelsensor iets terugzetten (70%, 80%), rijden in stand 2, zelf iets meer energie leveren en niet altijd meer de 45 km/uur aan willen houden en je actieradius schiet omhoog. Om je een idee te geven: vanochtend lekker relaxed een rondje van 60 km gefietst, snelheid "in principe" niet harder dan 38 km/uur. Ik had na afloop nog 41% aan accucapaciteit over (van de 983 Wh). Morgenochtend ga ik op dezelfde relaxe manier een rondje maken van 84 km.
Oké bedankt.. Mijn instellingen staan nog allemaal op 50 % waar moet ik dan aanpassen denk je
Bijlagen
Screenshot_20190601-215042.jpg
Screenshot_20190601-215042.jpg (149.39 KiB) 774 keer bekeken
Woon-werk Scherpenheuvel - Antwerpen 60 km

Gebruikersavatar
Stromeur
Admin | Forum Supporter
Admin | Forum Supporter
Berichten: 9677
Lid geworden op: 15 mei 2017, 20:18
Locatie: Friesland
Contacteer:

Re: Actieradius

Bericht door Stromeur » 01 jun 2019, 21:59

Henry heeft het over de Trapsensor.

Deze instelling geldt voor alle ondersteuningsstanden. Snelheid, koppel en beweeglijkheid kun je ook tunen, maar die tuning werkt alleen in stand 2.
Stromer ST2 S 2017. Mods & Excessen: OMNI Interface C, Stromer/Suntour geveerde voorvork, BodyFloat, Ergotec M88, GoPro Hero4, Rokform Pro, Ergon GP3, SKS spatlap, Spurcycle, Ortlieb Back-Roller High Visibility.

Gebruikersavatar
Henry
Veteraan | Forum Supporter
Veteraan | Forum Supporter
Berichten: 1271
Lid geworden op: 30 jul 2017, 11:22
Locatie: Almere

Re: Actieradius

Bericht door Henry » 01 jun 2019, 22:19

In het menu van de OMNI vind je bij de optie Kalibreren de mogelijkheid om de koppelsensor aan te passen. Dit doe je via de + en - knop op datzelfde scherm van de OMNI. Hoe staat die koppelsensor bij jou ingesteld?

Walscro
Pro
Pro
Berichten: 53
Lid geworden op: 17 feb 2019, 20:57

Re: Actieradius

Bericht door Walscro » 02 jun 2019, 04:42

Blue schreef:
19 feb 2019, 08:22
Amaai das toch ook nie echt veilig?
Vlak naast de grote baan en niet afgescheiden?
(Dacht ik toch heel da stuk van aarschot tot berlaar-heikant)

Of rij je dan tegen de richting in?

Even een onoplettende truck/auto en ze scheppen je mee.

(Ik moet ook een klein stukje doen en vanaf berlaar-heikant is dat netjes gescheiden maar vanaf Gero tot aan tankstation rij ik toch constant in mijn spiegel te kijken of ze niet op’t fietspad komen)
Doe het nu een tijdje en het is idd mijn minst favoriete stuk
Woon-werk Scherpenheuvel - Antwerpen 60 km

Gebruikersavatar
Henry
Veteraan | Forum Supporter
Veteraan | Forum Supporter
Berichten: 1271
Lid geworden op: 30 jul 2017, 11:22
Locatie: Almere

Re: Actieradius

Bericht door Henry » 02 jun 2019, 09:31

Henry schreef:
01 jun 2019, 16:43
...Morgenochtend ga ik op dezelfde relaxe manier een rondje maken van 84 km.
Net terug van het rondje. Dit keer alleen in standje 2 en soms in standje 1 gefietst. Snelheid heb ik geprobeerd tussen de 32 Km/uur en 35 km/uur te houden. Het is uiteindelijk een ietsje groter rondje geworden: 89 km. Bij thuiskomst zat er nog 17% capaciteit in mijn accu (983 Wh).

Gebruikersavatar
Golvas
Veteraan | Forum Supporter
Veteraan | Forum Supporter
Berichten: 1370
Lid geworden op: 23 dec 2018, 16:30
Locatie: BE

Re: Actieradius

Bericht door Golvas » 02 jun 2019, 11:05

Walscro schreef:
01 jun 2019, 21:52
waar moet ik dan aanpassen denk je
- fiets opstarten

- klik op de schakelaar die zich aan de onderzijde van de bovenbuis bevindt

- kies in het volgende scherm voor sensor

- verminder de gevoeligheid van de sensor door op het minteken te tappen en bevestig de nieuwe instelling door op OK te tappen

- klik op de schakelaar die zich aan de onderzijde van de bovenbuis bevindt om terug te keren naar het eerste scherm
Golvas V2.0 🇧🇪

:bike: Stromer ST2 2018 - Sport 20" - Matt Black - :battery: 983 Wh

Walscro
Pro
Pro
Berichten: 53
Lid geworden op: 17 feb 2019, 20:57

Re: Actieradius

Bericht door Walscro » 02 jun 2019, 15:34

Henry schreef:
02 jun 2019, 09:31
Henry schreef:
01 jun 2019, 16:43
...Morgenochtend ga ik op dezelfde relaxe manier een rondje maken van 84 km.
Net terug van het rondje. Dit keer alleen in standje 2 en soms in standje 1 gefietst. Snelheid heb ik geprobeerd tussen de 32 Km/uur en 35 km/uur te houden. Het is uiteindelijk een ietsje groter rondje geworden: 89 km. Bij thuiskomst zat er nog 17% capaciteit in mijn accu (983 Wh).
Knap, jij bent al iets beter ingestromerd als ik merk ik, da moet ik nog allemaal ontdekken. Ben nog in de "erop en gaan" fase😉
Woon-werk Scherpenheuvel - Antwerpen 60 km

Walscro
Pro
Pro
Berichten: 53
Lid geworden op: 17 feb 2019, 20:57

Re: Actieradius

Bericht door Walscro » 02 jun 2019, 15:35

Golvas schreef:
02 jun 2019, 11:05
Walscro schreef:
01 jun 2019, 21:52
waar moet ik dan aanpassen denk je
- fiets opstarten

- klik op de schakelaar die zich aan de onderzijde van de bovenbuis bevindt

- kies in het volgende scherm voor sensor

- verminder de gevoeligheid van de sensor door op het minteken te tappen en bevestig de nieuwe instelling door op OK te tappen

- klik op de schakelaar die zich aan de onderzijde van de bovenbuis bevindt om terug te keren naar het eerste scherm
OK bedankt Golvas👌
Woon-werk Scherpenheuvel - Antwerpen 60 km

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten