ST3 soft/hard reset omni mogelijk?

Het jonge broertje/zusje van de ST5.
Gebruikersavatar
Stromeur
Admin | Forum Supporter
Admin | Forum Supporter
Berichten: 9318
Lid geworden op: 15 mei 2017, 20:18
Locatie: Friesland
Contacteer:

Re: ST3 soft/hard reset omni mogelijk?

Bericht door Stromeur » 30 okt 2018, 14:20

Het vastlopen van de OMNI (en daar ging de vraag om) is iets anders dan het uitvallen van de Stromer/OMNI wegens een slecht contact met de accu.

Van dat laatste is de oorzaak gelukkig inmiddels bekend, dus dat wordt echt wel opgelost door Stromer.
Stromer ST2 S 2017. Mods & Excessen: OMNI Interface C, Stromer/Suntour geveerde voorvork, BodyFloat, Ergotec M88, GoPro Hero4, Rokform Pro, Ergon GP3, SKS spatlap, Spurcycle, Ortlieb Back-Roller High Visibility.

DAL
Rookie
Rookie
Berichten: 3
Lid geworden op: 15 nov 2018, 20:12

Re: ST3 soft/hard reset omni mogelijk?

Bericht door DAL » 15 nov 2018, 21:41

Ik heb sinds kort een ST3 LE en vanmiddag stopte hij ermee. Viel een aantal keer uit maar ik kreeg hem weer aan. Totdat hij er helemaal mee stopte. Scherm uit, licht uit, kon er nog wel mee fietsen. Af en toe ging het licht ineens aan maar het scherm deed niets meer. Opladen deed het ook niet meer.
Door het elektrisch slot op de accu ging die er ook niet meer uit. Las hier op het forum dat daar wel een manier voor is. Na wat redeneren hoe een slimme Zwitser dat mogelijk zou maken de accu eruit gekregen en de OMNI kunnen resetten. (10 sec. Indrukken) Na een tijd de accu eruit te hebben gehad lukte dat weer. Nu doet hij het weer lijkt het. Ik kreeg een melding van systeemfout e 210208 weet iemand wat dat betekend?

Gebruikersavatar
Stromeur
Admin | Forum Supporter
Admin | Forum Supporter
Berichten: 9318
Lid geworden op: 15 mei 2017, 20:18
Locatie: Friesland
Contacteer:

Re: ST3 soft/hard reset omni mogelijk?

Bericht door Stromeur » 15 nov 2018, 21:57

Geen idee. Toevallig had één van de mede-forummers op zijn ST5 onlangs diezelfde foutmelding:

viewtopic.php?f=20&t=1440&p=41755&hilit=210208#p41755

Ik zou de vraag aan je dealer voorleggen.
Het zou ook fijn zijn als je het antwoord hier wil posten, dan neem ik 'm op in het foutmeldingen-topic.
Stromer ST2 S 2017. Mods & Excessen: OMNI Interface C, Stromer/Suntour geveerde voorvork, BodyFloat, Ergotec M88, GoPro Hero4, Rokform Pro, Ergon GP3, SKS spatlap, Spurcycle, Ortlieb Back-Roller High Visibility.

DAL
Rookie
Rookie
Berichten: 3
Lid geworden op: 15 nov 2018, 20:12

Re: ST3 soft/hard reset omni mogelijk?

Bericht door DAL » 17 nov 2018, 08:57

Volgens de dealer had de melding te maken met de aansluiting van de accu. Schijnt een bekend probleem te zijn. Als het aanhoudt kan hij het onderdeel vervangen.

allesstroomt
Veteraan
Veteraan
Berichten: 605
Lid geworden op: 15 jul 2017, 23:26
Locatie: Belgisch Limburg

Re: ST3 soft/hard reset omni mogelijk?

Bericht door allesstroomt » 17 nov 2018, 09:04

Diagnose van de dealer lijkt correct en ik herinner me dat ik ongeveer dezelfde foutcode had.

Maar: dealer moet gewoon onmiddellijk de nieuwe batterijstekker bestellen en vervangen. Gaat over een bekend probleem en mijn dealer heeft zonder aarzelen en afwachten een nieuwe geplaatst. Heb het ook al zo gehoord van andere mensen op het forum.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten