QWIC RD 9.2

Vergelijking tussen Stromers en concurrerende modellen.
Gebruikersavatar
Stromeur
Admin | Forum Supporter
Admin | Forum Supporter
Berichten: 8034
Lid geworden op: 15 mei 2017, 20:18
Locatie: Harlingen

Re: QWIC RD 9.2

Bericht door Stromeur » 25 jun 2018, 22:16

Een waarschuwing is hier wel op zijn plaats. Dit topic is geopend in het "Stromer versus andere merken"-forum, maar:

Het manipuleren van de begrenzer van een reguliere e-bike om er snelheden boven de 25km/u mee te kunnen rijden, maakt de RD 9.2 nog geen volwaardige concurrent van legale speed pedelecs zoals de Stromer. Het opvoeren van een e-bike is wettelijk niet toegestaan en als er brokken van komen, dan heb je een stevig probleem.

Allereerst is er het probleem met je eigen veiligheid. Voor deze e-bike geldt geen helmplicht, terwijl de snelheid daar wel om vraagt. Daarnaast kan een ongeval serieuze financiële consequenties hebben, aangezien je niet verplicht bent om jezelf te verzekeren tegen aansprakelijkheid voor schade die je aanricht aan derden, terwijl je zonder kenteken wel (en te hard) kunt rijden op fietspaden waar dit met een speed pedelec niet is toegestaan.

Het is bekend dat deze e-bike door veel fietsenwinkels actief gepromoot wordt als een e-bike die eenvoudig harder kan dan toegestaan, en je hoéft de begrenzer ook niet uit te schakelen. Maar hiermee valt een topic over deze reguliere e-bike wel buiten het bereik van het Stromer Forum.

Ik heb hier aanvankelijk zelf ook een beetje makkelijk overheen gelezen, waarvoor excuus, maar ik sluit het topic om die reden nu wel af.
Stromer ST2 S 2017. Mods & Excessen: OMNI Interface C, Stromer/Suntour geveerde voorvork, BodyFloat, Ergotec M88, GoPro Hero4, Rokform Pro, Ergon GP3, SKS spatlap, Spurcycle, Ortlieb Back-Roller High Visibility.

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten