Overijssel volgt Gelderland (?)

Overheidsregels en (of versus) de praktijk op de weg. Ook voor verzekeringen, RDW, etc.
Plaats reactie
Stromend
Veteraan | Forum Supporter
Veteraan | Forum Supporter
Berichten: 1039
Lid geworden op: 24 sep 2017, 16:41

Overijssel volgt Gelderland (?)

Bericht door Stromend » 30 mei 2018, 12:07

In dit bericht van RTV Oost is sprake van een aantal uitzonderingstrajecten in Overijssel. Kan iemand dit bevestigen?
http://www.rtvoost.nl/nieuws/292739/sne ... -provincie

En op de fietssnelweg F35: http://www.rtvoost.nl/nieuws/292642/sne ... g-f35?amp=

Fietsersbond Overijssel is overvallen door het besluit van de provincie...

Mountainmac
Expert | Forum Supporter
Expert | Forum Supporter
Berichten: 125
Lid geworden op: 18 mar 2018, 10:49

Re: Overijssel volgt Gelderland (?)

Bericht door Mountainmac » 30 mei 2018, 12:58

Prima, hoe meer hoe beter. Nog beter integraal binnen de bebouwde kom gewoon toestaan op fietspad met max. 25 Km/h.

Het is spijtig voor de Fietsersbond dat ze zich overvallen voelen. Hebben ze net zo fijntjes (mede)geregeld dat SP's tussen groot blik hun leven moeten wagen (los van de uitlaatgassen waar je middenin zit diep te inhaleren) dankzij de zorgvuldig gecreëerde illusie van een onveiliger fietspad. Diepe schaamte als emotie is eerder op zijn plek bij de Fietsersbond.

Gelukkig begint gezond verstand toch (erg langzaam) de overhand te krijgen.
St2s, Kinekt, Quadlock, Continental City Plus contact, Spurcycle, R8000 11-28, SQlab inner bar-ends.

Stromend
Veteraan | Forum Supporter
Veteraan | Forum Supporter
Berichten: 1039
Lid geworden op: 24 sep 2017, 16:41

Re: Overijssel volgt Gelderland (?)

Bericht door Stromend » 18 jul 2018, 07:58

Almelo staat SP definitief toe op F35 in de kern.
https://zoek.officielebekendmakingen.nl ... 40641.html

"...De speed-pedelec is bij uitstek een goed en gezond alternatiefvervoermiddel voor de auto in het dagelijkse woon-werkverkeer, met name op afstanden langer dan 7 km, en draagt eveneens bij aan de doelen vermindering verkeerscongestie en verbetering leefomgeving (geen uitstoot en lawaai). Om deze reden wil de gemeente Almelo de speed-pedelec en de gebruiker ervan op de F35 faciliteren..."

"...Belangenafweging:

Bij een besluit van algemene strekking, zoals het hier bestreden verkeersbesluit, zullen wij altijd de algemene belangen die daarmee worden gediend zoals hier de verkeersveiligheid, moeten afwegen tegen de rechtstreeks betrokken belangen. Wij zijn ons ervan bewust dat (groepen) burgers en/of ondernemers eventueel onevenredig nadeel kunnen ondervinden van het bestreden besluit, maar deze belangen wegen niet op tegen het algemene belang dat wij beogen met de invoering van de hierboven genoemde verkeersmaatregelen. Artikel 3:4 lid 2 Awb stelt dat de voor een of meer belanghebbende nadelige gevolgen van een besluit niet onevenredig mogen zijn in verhouding tot de met dat besluit te dienen doelen. Volgens vaste rechtspraak is het kader waarbinnen een verkeersbesluit moet worden genomen en beoordeeld, gegeven in artikel 21 van het BABW gelezen in samenhang met artikel 2 van de WVW 1994. De bevoegdheid om verkeersbesluiten te nemen kent ruime beoordelingsmarges en het is aan het daartoe bevoegde orgaan (gemeente) om de belangen die bij het al dan niet nemen van een verkeersbesluit zijn betrokken tegen elkaar af te wegen. Bij dit verkeersbesluit is dit uitvoerig en zorgvuldig gebeurd. Voorts heeft de Afdeling in haar uitspraak van 12 december 2012 in zaak nr. 201110918/1/A3 overwogen dat het college niet de absolute noodzaak van een verkeersbesluit behoeft aan te tonen. Voldoende is dat met het verkeersbesluit de eraan ten grondslag gelegde belangen, bedoeld in artikel 2, eerste en tweede lid, van de Wvw, worden gediend en dat inzichtelijk is gemaakt op welke wijze deze belangen tegen elkaar zijn afgewogen.
Niet is gebleken dat belanghebbenden onevenredig worden benadeeld dan wel dat door de te nemen maatregelen een onduidelijke verkeerssituatie zou ontstaan..."

Dit vind ik een voorbeeldige aanpak en onderbouwing van belangenafweging.
Compliment College, Raad en ambtenaren van Almelo. Herman Finkers zal trots zijn.

Martin
Expert
Expert
Berichten: 297
Lid geworden op: 28 mei 2017, 10:54
Locatie: Hengelo(O)

Re: Overijssel volgt Gelderland (?)

Bericht door Martin » 18 jul 2018, 11:02

Dat klopt inderdaad, maar dat geldt niet alleen voor Almelo. De gehele F35(tot zo ver die al af is) is weer opengesteld voor de speed pedelec. Dat is een goede zaak, want als er een fietspad geschikt is voor de speed pedelecs, dan is dat wel de F35.

https://www.tubantia.nl/enschede/snelle ... ~aa29bfd5/

Lomito

Re: Overijssel volgt Gelderland (?)

Bericht door Lomito » 18 jul 2018, 23:48

Nu nog het Rijnwaalpad van Elst naar Arnhem... Van Nijmegen naar Elst is dit een geweldige fietssnelweg die toegankelijk is voor speed pedelecs, helaas ook voor stinkende snor- en bromfietsen, maar vanaf Elst richting Arnhem is deze supersnelweg 'opeens' een onverplicht fietspad, alsof het over een lullig bospaadje gaat... GRRR...

Niet dat ik me er iets van aantrek, ik rij wekelijks meermaals op het VERBOTEN pad en hou er rekening mee dat ik daar eerdaags een boet voor krijg. Ondertussen rij ik 17 maanden daar en over al die andere prachtige (on)verplichte fietspaden met de verschrikkelijke totaalscore van NUL boetes.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast