Pedelec zonder kentekenplaat?

Overheidsregels en (of versus) de praktijk op de weg. Ook voor verzekeringen, RDW, etc.
Plaats reactie
HansAnders
Runner-up
Runner-up
Berichten: 14
Lid geworden op: 15 apr 2018, 09:37

Pedelec zonder kentekenplaat?

Bericht door HansAnders » 15 apr 2018, 20:50

Op mijn zoektocht naar een pedelec op een bekende Nederlandse site ben ik nu twee keer een pedelec tegengekomen zonder kentekenplaat. De ene keer werd de plaat wel toegezonden, maar men had nog geen tijd om deze te plaatsen, en bij een tweede pedelec moet die nog worden aangevraagd, maar is men in de tussentijd honderden kilometers gereden.

Komt dat vaker voor dat men "vergeet” een kentekenplaat te plaatsen of zelf zo een plaat aan te vragen?

Alle pedelecs zijn rond de jaarwisseling 2016/2017 plus min 3 manden gekocht, en dat was rond de tijd waar men is begonnen een blauwe plaat te vervangen voor een gele.

Gebruikersavatar
Stromeur
Admin | Forum Supporter
Admin | Forum Supporter
Berichten: 7636
Lid geworden op: 15 mei 2017, 20:18
Locatie: Harlingen

Re: Pedelec zonder kentekenplaat?

Bericht door Stromeur » 15 apr 2018, 21:06

Je bedoelt dat de winkel demo speed pedelecs aanbiedt met en zonder kenteken?

Proefritten op een speed pedelec zonder kenteken is officieel niet toegestaan (als-ie nog niet op naam staat en dus geen geel kenteken heeft, dan moet-ie voorzien zijn van een groene dealer-kentekenplaat om de weg op te mogen) maar in de praktijk gebeurt het wel. Ik heb ook op meerdere demo-Stromers rondgereden zonder kenteken. Dus het kan dat je een demo speed pedelec tegen komt mét km's op de teller, maar zonder kentekenplaat.

Dat hele verhaal over wel kenteken aanwezig, maar geen tijd om te monteren, daar kan ik geen wijs uit. Maar als dit echt zo aan je gezegd is, dan zou ik de winkel in kwestie fijn schrappen van mijn lijstje van potentiële dealers, want zo'n onzin-verhaal gaat er bij mij niet in. (Kenteken monteren is exact één minuutje werk. Als ze dát al niet eens willen doen om er als winkel een beetje netjes op te staan tegenover de klant, dan hoef ik ook niet meer te weten hoe de rest van de service is.)

Alle speed pedelecs die al op een blauw kenteken stonden, hebben tijdens de overgangsperiode automatisch een gele plaat van de RDW toegestuurd gekregen, dus daar heeft het iig niks mee van doen.

Houd er rekening mee dat speed pedelecs die niet voldoen aan de typegoedkeuring die per 1-1-2018 in is gegaan, en die nog niet op kenteken gezet zijn, en die niet aangemeld zijn voor de restant-voorraadregeling, opnieuw door de RDW gekeurd moeten worden.
Stromer ST2 S 2017. Mods & Excessen: OMNI Interface C, Stromer/Suntour geveerde voorvork, BodyFloat, Ergotec M88, GoPro Hero4, Rokform Pro, Ergon GP3, SKS spatlap, Spurcycle, Ortlieb Back-Roller High Visibility.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast