Pagina 1 van 1

Boost functie

Geplaatst: 09 jul 2019, 10:26
door Skuffy
Ik heb recent een ST1x 2018 model gekocht, een showroom model met flinke korting. Alles werkt prima behalve de boost functie. Als ik het service menu inga en de boost functie test werkt alles prima. Als ik echter langzaam fiets (10 km/h) en ik de plus toets blijf indrukken gebeurt er echter helemaal niets. Software zit op 4.1.3.3 en ik zie dat een update prepared is.

Iemand een idee wat hier aan de hand is? In het begin had ik veel foutmeldingen en trapondersteuning die wegviel daarna de accu contact punten goed schoon gemaakt en geen problemen meer gehad.

Re: Boost functie

Geplaatst: 09 jul 2019, 15:35
door Maarten
Ja hoor.
Is perfect 'normaal'.
Vanaf het 2018 model is de boostfunctie niet meer actief.
Iets met EU, wetgeving, verzekering en discussie is het nu een fiets of brommer als hij autonoom kan rijden.

Re: Boost functie

Geplaatst: 09 jul 2019, 16:11
door Daniel1975
Kan er niks aan doen, eerste waar ik aan denk..... :mrgreen:


Re: Boost functie

Geplaatst: 09 jul 2019, 17:51
door Skuffy
Maarten, bedankt ik kon er niets over vinden.

Re: Boost functie

Geplaatst: 09 jul 2019, 20:27
door Stromeur
Dat is logisch, want de functie is niet meer actief voor eindgebruikers. Vandaar dat er niks over in de handleiding staat.

Wij hobbelen via informatie op het forum kinderlijk eenvoudig in en uit het servicemenu, en vergeten daarbij nogal eens dat dit servicemenu alleen bestemd is voor Stromer en dealers, niet voor eindgebruikers ;)

Re: Boost functie

Geplaatst: 10 jul 2019, 12:32
door Bram Roose
Werkt bij mij ook niet.
Daarom vraag ik me ook af waarom het tegen de wet zou zijn als je de autonome functie (die er ook effectief niet is) zou weglaten in je inschrijving bij de DIV...
Die functie is er niet, ze zit niet op de fiets, je kan er wel op drukken, maar hij doet niets, dus heb je dat toch niet? Beetje vergelijkbaar met de knoppen die je hebt in je auto voor opties die je niet hebt... de dummyknop zit er wel, maar je kan er niets mee, in mijn wereld is het er dan ook niet...

Re: Boost functie

Geplaatst: 10 jul 2019, 19:47
door Stromeur
Bram Roose schreef:
10 jul 2019, 12:32
Daarom vraag ik me ook af waarom het tegen de wet zou zijn als je de autonome functie (die er ook effectief niet is) zou weglaten in je inschrijving bij de DIV.
Vanwege de garagefunctie. Ook dat is autonoom rijden, al is het zeer langzaam.

Re: Boost functie

Geplaatst: 10 jul 2019, 20:53
door Free2be
En die garage functie zit op bijna alle 25km/h. exemplaren..Maar blijkbaar is dit dan weer geen argument om de zaak ten top te drijven wat het autonoom rijden betreft... :mrgreen:

Re: Boost functie

Geplaatst: 11 jul 2019, 08:15
door mrstrom
IK vind het toch wel raar. Dat hij er niet op zou mogen, kan garantie zijn of wetgeving. Voor dat laatste moet het toch niet uitmaken, want brommers (NL) rijden ook autonoom en SP valt in die categorie. Brommers hebben ook geen begrenzing, die zijn ongeveer afsteld op een snelheid. Sommige gaan ook wel harder dus en sommige zelfs langzamer die moet je steeds weer inhalen.

Re: Boost functie

Geplaatst: 11 jul 2019, 09:58
door Stromeur
De boostfunctie heeft niks met de snelheidsbegrenzing te maken en ook niks met garantie. Het gaat om autonoom rijden. De BE wetgeving verschilt daarnaast van de NL wetgeving.