Recup?

Het beste van twee werelden: een cross-over tussen de ST1 en de ST2.
Wimst
Pro
Pro
Berichten: 28
Lid geworden op: 26 dec 2018, 18:12

Recup?

Bericht door Wimst » 13 feb 2019, 08:24

Hallo,
De eerste 300 meter vanaf t werk ging zoals t hoorde, maar plots verscheen “recup” op t display. Ik wist niet hoe dit kwam en hoe ik dit weer ongedaan kon maken, de fiets tapt zwaarder en de ondersteuning werkt niet. Dus op de stoep. Het duurde even eer ik via de aan/ uit button de fiets uit kon zetten. Na wederom aangezet en niks aan de hand. Hoe zou dit nu kunnen gebeuren? Ik had wel onhandige handschoenen aan, regelmatig schakel ik t licht uit en raakt ik per ongeluk de + of - knop aan, ook raak ik de rem per ongeluk aan. Is er dan iets in gang gezet?
Gegroet, Wim
Laatst gewijzigd door Wimst op 13 feb 2019, 08:39, 2 keer totaal gewijzigd.
St1x, 984w, Ocean, 20 inch

Gebruikersavatar
JeroenDG
Expert | Forum Supporter
Expert | Forum Supporter
Berichten: 175
Lid geworden op: 22 aug 2018, 09:42
Locatie: Aalst, BE
Contacteer:

Re: Recap?

Bericht door JeroenDG » 13 feb 2019, 08:28

Ik denk dat je "recup" op het scherm hebt zien veschijnen.
Dit wordt in- en uitgeschakeld door de "-" ingedrukt te houden.
Wanneer je dit inschakelt gaat de fiets op de motor remmen om de batterij op te laden, je hoort dit dus enkel te gebruiken bij afdalingen :D
ST3 Deep Black XL 983 Wh | Stuur 20mm rise & 20° backsweep | Thudbuster ST

Woon-werk & Stroomverbruikoverzicht

Wimst
Pro
Pro
Berichten: 28
Lid geworden op: 26 dec 2018, 18:12

Re: Recup?

Bericht door Wimst » 13 feb 2019, 08:40

Aha dus toch per ongeluk in gang gezet, pff gelukkig maar!
Dank! Wim
St1x, 984w, Ocean, 20 inch

Gebruikersavatar
FreddyH
Veteraan | Forum Supporter
Veteraan | Forum Supporter
Berichten: 2781
Lid geworden op: 24 jan 2018, 17:46
Locatie: regio Eindhoven
Contacteer:

Re: Recup?

Bericht door FreddyH » 13 feb 2019, 13:11

Een storing in je linkerduim :lol:
I intend to live forever, or die trying.
(Groucho Marx)

Lambert
Pro
Pro
Berichten: 26
Lid geworden op: 03 dec 2018, 19:40

Re: Recup?

Bericht door Lambert » 17 feb 2019, 16:49

Vraag: in het recup scherm staan een aantal pijltjes die corresponderen met de mate van ‘recup’. Ik ben niet in staat een andere instelling te activeren via het menu op de fiets. Bij mijn fiets blijft stand een ( de lichtste ) permanent aanstaan.

Gebruikersavatar
Golvas
Veteraan | Forum Supporter
Veteraan | Forum Supporter
Berichten: 906
Lid geworden op: 23 dec 2018, 16:30
Locatie: BE

Re: Recup?

Bericht door Golvas » 17 feb 2019, 17:40

Lambert schreef:
17 feb 2019, 16:49
Bij mijn fiets blijft stand een ( de lichtste ) permanent aanstaan.
Heb je de tip van JeroenDG geprobeerd om de RECUP-mode uit te schakelen ?

RECUP-mode verlaten = - knop gedurende een aantal seconden ingedrukt houden.
Golvas V2.0

Stromer ST2 2018 - Sport 20" - Matt Black - 983 Wh

Lambert
Pro
Pro
Berichten: 26
Lid geworden op: 03 dec 2018, 19:40

Re: Recup?

Bericht door Lambert » 17 feb 2019, 21:05

Dank voor je reactie. Ik ben wel in staat om het recup menu te verlaten. Geen issue.
Echter als ik het menu ( na wijzigen recup )weer open dan staat de oude recup stand ( één zwart geaceerd pijltje ) nog steeds in het menu. Ik kan blijkbaar geen andere stand activeren

Gebruikersavatar
JeroenDG
Expert | Forum Supporter
Expert | Forum Supporter
Berichten: 175
Lid geworden op: 22 aug 2018, 09:42
Locatie: Aalst, BE
Contacteer:

Re: Recup?

Bericht door JeroenDG » 21 feb 2019, 09:55

Eenmaal je recup geactiveerd hebt kan je de mate van de recup bijregelen met de + en - toetsen.
Ik denk dat de recup altijd in de laagste stand start wanneer hij opnieuw geactiveerd wordt om ongelukken te vermijden.
ST3 Deep Black XL 983 Wh | Stuur 20mm rise & 20° backsweep | Thudbuster ST

Woon-werk & Stroomverbruikoverzicht

Lambert
Pro
Pro
Berichten: 26
Lid geworden op: 03 dec 2018, 19:40

Re: Recup?

Bericht door Lambert » 21 feb 2019, 21:12

Jeroen, dank voor de reactie. Is het zo dat bij gebruik van recup het schermpje met de pijltjes bij jou open blijft staan? Ik kan dan in het menu de stand wijzigen met de + en -. . Als ik het scherm sluit dan gaat alles naar default. Herkenbaar?

Gebruikersavatar
JeroenDG
Expert | Forum Supporter
Expert | Forum Supporter
Berichten: 175
Lid geworden op: 22 aug 2018, 09:42
Locatie: Aalst, BE
Contacteer:

Re: Recup?

Bericht door JeroenDG » 22 feb 2019, 07:24

Ja, inderdaad dit scherm blijft open zolang de recup modus actief is.
Bij het afsluiten en opnieuw openen gaat de fiets altijd terug naar de laagste recup stand.

Het gedrag dat je dus beschrijft is dus de correcte werking van de recup modus :ay
ST3 Deep Black XL 983 Wh | Stuur 20mm rise & 20° backsweep | Thudbuster ST

Woon-werk & Stroomverbruikoverzicht

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten