Pagina 1 van 4

Kwaliteit ST1X

Geplaatst: 08 aug 2018, 23:06
door Stromerfred
Ik ben sinds bijna een jaar eigenaar van een ST1x. Als hij het doet vind ik hem fantastisch maar ik heb er de nodige problemen mee gehad (2x OMNI module vervangen, 1x controle module, 1x torque sensor). Ik vraag mij af is dit ook zo bij de ST2? Ik houd namelijk mijn hart vast als volgend jaar de garantie verloopt en ik zelf deze onderdelen moet gaan betalen. Vandaar dat ik erover denk hem volgend jaar in te ruilen voor een ST3.
Maar ben dus benieuwd naar ervaringen van anderen.

Re: Kwaliteit ST1X

Geplaatst: 09 aug 2018, 15:14
door marcvanhoof
Tot nu toe geen problemen (alhoewel dat de motor/achterwiel bij het eerste onderhoud vervangen is, maar dat was niet omdat er een panne was). Maar heb voor een prikje de waarborg verlengd tot 5 jaar vi de FM.

Re: Kwaliteit ST1X

Geplaatst: 09 aug 2018, 17:48
door kelleke22
Heb tot nu toe alleen last gehad van torgue sensor welke niet goed werkt (wisselende ondersteuning). Wordt op dit moment nagekeken dus ben benieuwd... Wat was er mis met jouw sensor?

Re: Kwaliteit ST1X

Geplaatst: 09 aug 2018, 18:21
door Golvas
Stromerfred schreef:
08 aug 2018, 23:06
Vandaar dat ik erover denk hem volgend jaar in te ruilen voor een ST3.
Dan zou ik toch wel eventjes wachten tot die compleet vrij is van wat ze hier opstartproblemen noemen ... je laat best iemand anders beta tester zijn.

Re: Kwaliteit ST1X

Geplaatst: 09 aug 2018, 20:16
door Stromeur
Op onder garantie vervangen onderdelen krijg je opnieuw twee jaar garantie. Zie ook de website van Stromer:
STROMER again grants a 2-year warranty on a repair performed or replacement part fitted during the warranty period due to a material or production defect, irrespective of other warranty periods
https://www.stromerbike.com/nl_NL/legal/warranty.html

Dat maakt je ervaringen vast niet minder onverkwikkelijk en ik snap dat je een ander/nieuw model overweegt, maar dit is wel de moeite waard om te weten.

Aan mijn ST1 X 2017 is trouwens ook het nodige aan onderdelen vervangen onder garantie (2 x controller, voorwiel, afdekplaatje trap-as, ontbrekend boutje, busje om achterwiel-as geplaatst). De laatste maanden dat ik hem had deed-ie het prima. Ik heb nu een ST2 S 2017, nog nooit gedoe mee gehad.

Re: Kwaliteit ST1X

Geplaatst: 09 aug 2018, 20:29
door Stromerfred
kelleke22 schreef:
09 aug 2018, 17:48
Heb tot nu toe alleen last gehad van torgue sensor welke niet goed werkt (wisselende ondersteuning). Wordt op dit moment nagekeken dus ben benieuwd... Wat was er mis met jouw sensor?
Dat was onduidelijk. Tijdens fietsen viel ondersteuning steeds half weg. Callibreren hielp niet. Sensor waarden waren goed. Uiteindelijk vervangen en hij deed het weer normaal.

Stromeur, dat wist ik niet van de garantie inderdaad goed om te weten. Maar als het zo blijft dat ik om de zoveel tijd mijn fiets naar de dealer (die overigens geweldige service biedt) moeten brengen overweeg ik toch ander model.

Re: Kwaliteit ST1X

Geplaatst: 09 aug 2018, 20:31
door Lamkram
Ik heb mijn St1x nu 11 maanden en 1x controller vervangen in het begin en onlangs de Omni. M.b.t. de Omni denk ik achteraf dat deze al vanaf het begin niet goed functioneerde omdat ik wel heel erg hard op het scherm moest drukken.

Nu na bijna 10.000 km kan ik alleen maar zeggen dat ik het een geweldige fiets vind. Ondersteuning laat mij nooit in de steek. Ik zoef elke dag heerlijk naar het werk en weer terug in weer en wind.

Ik heb wel zomer- en winterbanden van Continental (CCPC en CTCW-II) omdat die mij beter bevallen dan de BB’s.

Groet Mark

Re: Kwaliteit ST1X

Geplaatst: 09 aug 2018, 21:24
door Awv
Heb de mijne nu 1jr, 5k.
Niks vervangen, niks stuk. Ga me bijna zorgen maken. Controller heeft wel de vocht behandeling gehad.

Groet Anne Wim

Re: Kwaliteit ST1X

Geplaatst: 09 aug 2018, 22:57
door robinpothof30
Ook ik maak me ernstig zorgen over de kwaliteit van mijn ST1X 2017. Van de 6 maanden dat hij in mijn bezit is, heeft hij ruim 2 maanden (alle reparaties en storingen opgeteld) bij mijn fietsenmaker gestaan. Een kleine bloemlezing van de storingen: Totale uitval van de fiets bij regenachtig weer, onregelmatige ondersteuning, gekraak in de voorvork (vervangen), Errorcodes ( vocht), compleet achterwiel vervangen vanwege storingen in de sensoren, Drive error (controller vervangen) Dit alles keurig onder garantie vervangen, maar.....Je wil gewoon fietsen! Elke dag weer, door weer en wind en dat heeft Stromer met mijn St1X tot nu toe niet voor elkaar kunnen krijgen. En ik ben van mening dat dat niet mag bij een fiets die zo'n €5000 heeft gekost!
Ik kijk met argusogen naar de komende herfst en winter en ik moet helaas constateren dat mijn vertrouwen in mijn ST1X ernstig geschaad is. Ik heb zelfs met pijn in mijn hart aangegeven dat mijn meest recente storing/defect (controller) ook tevens mijn laatste zal zijn. Ik zal mijn fiets dan inleveren en mijn fietsenmaker zal dan met een passende oplossing moeten komen. Het liefst fiets ik op een Stromer, maar zo langzamerhand sta ik ook open voor andere speed-pedelecs.
Mijn fietsenmaker valt helemaal niets te verwijten en hij doet zijn uiterste best alle problemen voor mij op te lossen, waarvoor dank!
Tot slot: als de fiets normaal functioneert dan is en blijft het een fantastische fiets. Alleen, de mijne staat net iets te vaak stil...

Re: Kwaliteit ST1X

Geplaatst: 10 aug 2018, 00:25
door FreddyH
Vervelend! Om het een beetje een hoopvolle draai te geven: mijn fiets heeft de eerste 6 maanden ook veel storingen gehad. Kapotte spaken, motor storingen, contact tussen accu en fiets niet lekker, kapotte koplamp,...

Allemaal netjes en snel door de dealer opgelost, maar in dat eerste half jaar heb ik geloof ik nog geen 1500 km gefietst. Gaf weinig vertrouwen voor de toekomst.

Alleen toen die initiële problemen eenmaal opgelost waren heb ik verder grotendeels en probleemloze fiets gehad. Nu al bijna 4 jaar!
Hopelijk komt het bij jullie ook goed!