Pagina 1 van 1

Accu wordt niet herkend

Geplaatst: 31 okt 2018, 07:56
door a.randsdorp
Ik heb een storing na een rit van 60km van gisteren en nadat ik mijn accu heb opgeladen. De lader herkende ook al ietwat lastig de accu maar uiteindelijk wel.
Bij het herplaatsen in de fiets krijg ik een foutmelding en N/A . Accupercentage staat op 0%, terwijl deze vol is.
Op internet vond ik hierover :
https://newwheel.net/questions/plugins/ ... w/43646978
Deze stappen heb ik genomen zonder resultaat. Weet je ook nog dat ik een tijdje geleden ook al onderweg had dat de accu toen kortstondig niet herkend werd?

Afijn ik heb de accu polen schoongemaakt zonder effect . Ik heb de accu er zojuist weer uitgehaald - wat opvalt is dat ik de accu bij de lader echt moet aandrukken om de goede lampjes te laten branden - als je enkel het magnetisch contact gebruikt herkent de lader de accu niet. Ik vermoed dat hetzelfde nu ineens optreedt in de fiets. Hoe los ik dit op?

Re: Accu wordt niet herkend

Geplaatst: 31 okt 2018, 09:55
door Stromeur
Klinkt alsof de accupolen niet helemaal lekker contact maken. Kan zijn dat een beetje contactspray dit alsnog oplost, maar ik zou er voor de zekerheid even mee langs de dealer gaan, je zit toch nog binnen garantie.

Re: Accu wordt niet herkend

Geplaatst: 31 okt 2018, 13:16
door buco
wat gek, ik heb dit deze middag voor de eerste keer ook gehad. Batterij uit de fiets halen en herplaatsen heeft het voor mij opgelost.

Re: Accu wordt niet herkend

Geplaatst: 31 okt 2018, 13:18
door a.randsdorp
Bij mij niet. Ik ga vanmiddag langs dealer

Re: Accu wordt niet herkend

Geplaatst: 01 nov 2018, 07:59
door a.randsdorp
Probleem opgelost. Toch een vuiltje wat op de polen van de accu zat . Als vuilnisbak van ijzer bevat kan het al aangetrokken worden.

Bedankt voor meedenken