Pagina 1 van 1

Rem (sensor?) blijft hangen

Geplaatst: 12 jun 2018, 20:13
door buco
Herkent iemand dit:

Je remt en lost de rem maar de Stromer blijft rustig verder remmen op de motor. Of nog vervelender, je remt en staat helemaal stil. Dan wil je terug vertrekken maar geen ondersteuning.

Meestal erg vervelend, soms ronduit gevaarlijk. Bijv. als je snel nog wil oversteken en 800W minder ondersteuning hebt dan voorzien, liefst in het zwaarste verzet :o

Het enige wat ik kan doen om het meestal te voorkomen is de remhendels zo hard ik kan wegduwen.

Ik vermoed dat er een sensor in de remhendels niet registreert dat ik de remmen los laat. Kan je die sensor uitkuisen of vervangen of de hele remhendel vervangen of iets anders?

Re: Rem (sensor?) blijft hangen

Geplaatst: 12 jun 2018, 20:47
door Stromeur
Je kunt om te beginnen eens in het servicemenu van je Stromer bekijken of het probleem inderdaad in de remsensor zit.

Mocht het inderdaad de fysieke sensor zijn die blijft hangen: van de Tektro remmen op de ST1 X 2017 weet ik dat je die met een drupje olie weer gangbaar kunt maken (afdekplaatje remhendel loshalen en je kunt bij de sensor komen). Ik verwacht dat ditzelfde mogelijk is voor de Tektro/Magura remmen op de andere Stromer modellen. Vraag voor de zekerheid even na aan je dealer hoe je hier het beste bij kunt komen of laat dit door je dealer doen.

Re: Rem (sensor?) blijft hangen

Geplaatst: 12 jun 2018, 22:00
door FreddyH
Die remsensor kan eventueel verkeerd afgesteld staan, bekijk dit filmpje maar even
(is ook zonder de tools goed af te stellen hoor, gewoon een multimeter eraan hangen en op gevoel zorgen dat hij niet te vroeg aan gaat en vooral: altijd netjes uitgaat):


Re: Rem (sensor?) blijft hangen

Geplaatst: 13 jun 2018, 01:05
door philipbo
Ik denk dat het de motorkabel kan zijn

Re: Rem (sensor?) blijft hangen

Geplaatst: 13 jun 2018, 08:58
door buco
Daar kan ik mee voort, ga ik dit weekend eens uitproberen! Thanks

Re: Rem (sensor?) blijft hangen

Geplaatst: 16 jul 2018, 15:01
door Jos Reekers
Heb hetzelfde probleem sinds een week met de voorrem. Het is niet bij elke rembeweging aanwezig. Als ik de hendel laat schieten dan is het euvel weg. Op display is te zien dat de electronische rem in werking is gesteld.
Vermoed dat het dus een mechanisch probleem is.
Het viel me wel op dat bij het indraaien van de stelknop voor de afstand remhendel, deze niet naar het stuur bewoog. Dealer zal contact opnemen met Stromer.