Pagina 1 van 1

Brace voor pols

Geplaatst: 06 feb 2019, 09:43
door Rob77
Hallo allemaal,

Na in januari twee keer te zijn gevallen (1 x aanrijding met onoplettende fietser en 1 x onderuit door gladheid) is de constante vwb de gevolgen een pijnlijke onderarm/pols. Nadat de rechterpols bijna was hersteld heb ik nu last van de linker.

Nu overweeg ik (voor de wintermaanden sowieso) een brace voor de polsen. Zijn er misschien al mensen die er mee rondrijden en zo ja, welke adviseren jullie specifiek voor preventie/minimalisering van blessures? Natuurlijk in het bijzonder geschikt voor fietsen?

Thanks!
Rob

Re: Brace voor pols

Geplaatst: 06 feb 2019, 12:16
door Stromeur
Persoonlijk denk ik dat je aan een meer ergonomische positie van je polsen/handen meer hebt dat aan een brace. Op termijn is de kans groot dat een brace je alleen maar meer klachten gaat geven omdat dat deel van je lichaam "lui" wordt.

Waarom kijk je niet naar een ander stuur, andere grepen, bar ends of Spirgrips oid?

Re: Brace voor pols

Geplaatst: 06 feb 2019, 12:19
door FreddyH
Eens met Stromeur. Daarnaast kun je voor het vallen overwegen om handschoenen met gel pads te kopen (Als je die niet al had), scheelt veel schade aan je huid en eventueel botten.

Re: Brace voor pols

Geplaatst: 06 feb 2019, 12:26
door Rob77
Ik ben wel tevreden met de ergonomie. Ik ben ook overstag gegaan voor een redshift shockstop, maar dat is meer uit comfort overweging dan blessure.

Het gaat me om braces die hopelijk polsblessures bij een val minder ernstig kunnen maken. Ik hoef geen compleet harnas, maar ik ben er voor mezelf wel achter dat bij een val het instinct de handen eerst uitsteekt met als resultaat nu twee langzaam herstellende polsblessures. Dus ik vroeg me af of iemand braces heeft die aan te raden zijn voor prettig gebruik op een fiets.

Re: Brace voor pols

Geplaatst: 06 feb 2019, 15:05
door Daniel1975
Ik denk dat het schijnveiligheid is.....

Er zijn volop polsbeschermers te krijgen voor oa. skeeleren, maar die hebben vrijwel allemaal ook een plaat die de handpalm beschermd. Kun je dus niet mee fietsen.

Re: Brace voor pols

Geplaatst: 06 feb 2019, 21:18
door Buzze
Persoonlijk denk ik dat je je Stromer eens moet laten nameten. Pijn in de polsen is niet zelden afkomstig van een slechte zithouding op de fiets, mogelijk voel je dit door de valpartij nu harder dan voorheen, of zit je nu anders dan voorheen.