Radio Kootwijk

Stromer Community Lounge.
Gebruikersavatar
FreddyH
Veteraan | Forum Supporter
Veteraan | Forum Supporter
Berichten: 1932
Lid geworden op: 24 jan 2018, 17:46
Locatie: regio Eindhoven
Contacteer:

Re: Radio Kootwijk

Bericht door FreddyH » 14 okt 2018, 00:03

Stromeur schreef:
13 okt 2018, 23:49
dan vind ik De Correspondent persoonlijk wel een aanrader:

https://decorrespondent.nl/
Idem. Gerelateerd daaraan: https://kiosk.decorrespondent.nl/produc ... ndent-boek
Ik moet het zelf nog lezen (heb het wel al), maar gezien de omschrijving van de inhoud en de goede, onafhankelijke diepgang die ze bij de Correspondent hebben kan het niet mis gaan.
Bulls Green Mover E45 (GoSwiss, 1260 Wh accu) sinds 10-2014
Extra's: Back-Roller Classic - Smarthalo - NCX-SP12 - Spurcycle - Marathon GT365 - "Bouwlamp"

Gebruikersavatar
Lomito
Veteraan
Veteraan
Berichten: 3447
Lid geworden op: 25 mei 2017, 21:24
Locatie: Herveld

Re: Radio Kootwijk

Bericht door Lomito » 14 okt 2018, 00:17

Mag ik dan een tegenvoorstel doen met de volgende The Post Online bijdrage: https://tpo.nl/2015/10/16/de-halve-waar ... er-israel/
De waarheid ligt doorgaans ergens in het midden, beide partijen zijn agressief en beide partijen zijn slachtoffer. Er is geen good or bad guy.
Waar het :ba vol van is...

Reinout-ST3
Veteraan | Forum Supporter
Veteraan | Forum Supporter
Berichten: 719
Lid geworden op: 18 jun 2017, 09:49
Locatie: Elst (Gld)

Re: Radio Kootwijk

Bericht door Reinout-ST3 » 14 okt 2018, 03:54

Goedemorgen allemaal,

het is hier heel moeilijk neutraal en objectief te blijven. Er zijn verdrietig weinig kwaliteitsmedia zowel in als buiten Israel die een zuiver beeld proberen te schetsen. Het is verbazend hoe gekleurd het soms is. Het is bijna hilarisch; als het niet zo ernstig was geweest.
Ik werk me daarom iedere dag door meerdere kranten en vooral knipselnieuws van diverse bronnen om zelf proberen een beeld te vormen. De koffie- en thee-sessies helpen me vervolgens weer het effect "op de grond" in te schatten.

En zoals Lomito al aangaf: er is hier geen partij die "gelijk" heeft (daarvoor is het conflict echt te ingewikkeld) of een groepering die onschldig is (tot mijn spijt moet ik constateren dat iedere groepering bloed aan haar handen heeft).
Er wordt dan ook met angst-en-beven naar de "Deal of the Century" uitgekeken. Deze oplossing, die niemand nog inhoudelijk kent, is bedacht door President Trump die zijn schoonzoon daarvoor naar voren heeft geschoven om dit "eenvoudige" klusje op te lossen.
Ben heel benieuwd.....

Stromer ze,
Reinout
Bijlagen
DSCN0933.JPG
DSCN0933.JPG (414.87 KiB) 326 keer bekeken

jjj
Pro | Forum Supporter
Pro | Forum Supporter
Berichten: 215
Lid geworden op: 21 mei 2018, 14:12
Locatie: Amersfoort

Re: Radio Kootwijk

Bericht door jjj » 14 okt 2018, 04:05

Zoals vaak bij dit soort ingewikkelde questies is de interesse voor een gebeurtenis omgekeerd evenredig met de afstand.
Aan de ene kant gênant, aan de andere kant begrijpelijk.

Ik moes even lachen om je foto; ik interpreteerde de tekst in eerste instantie als maak geen muren maar maak meer mensen (maar dan verkeerd geschreven). Zeg maar van die foto’s uit China met van die bordjes waar Google translate gefaald heeft. Een halve seconde later dacht ik; oh ja kikkererwtenpasta! :oops:

Pas op jezelf.
sinds 18-07-2018 een ST5

Reinout-ST3
Veteraan | Forum Supporter
Veteraan | Forum Supporter
Berichten: 719
Lid geworden op: 18 jun 2017, 09:49
Locatie: Elst (Gld)

Re: Radio Kootwijk

Bericht door Reinout-ST3 » 14 okt 2018, 06:20

Goedemorgen Jeroen,

het origineel van bovengenoemde muurtekst is "make love, not war"....en ik vind dat ze hier een fantastische lokale draai aan hebben gegeven !

By the way: humus, falafel, shoarma ......zullen in Nederland nog maar heel sipjes smaken. Heb nu geproeft hoe het bedoeld is en da's stukken beter en veel minder zout.

Vanochtend op de weg naar werk zag ik de eerste laddertjes tegen olijfbomen staan; de pluk is dus begonnen. Een echte familiegebeurtenis waar iedereen voor wordt ingeschakeld. Ik denk dat je het goed kan vergelijken met de druivenpluk in Frankrijk ?! Olijfpluk is in ieder geval niet machinaal; eens kijken of er een fotootje van valt te maken zonder verkeersproblemen.

Groetsels, Reinout

Gebruikersavatar
Polling
Veteraan
Veteraan
Berichten: 350
Lid geworden op: 05 okt 2017, 16:32
Locatie: Oudheusden (NB) (NL)

Re: Radio Kootwijk

Bericht door Polling » 14 okt 2018, 08:12

Leuk dat het nog met d had gedaan wordt. Ik heb oogsten gezien waar een net onder een boom werd gelegd, en daarna met een tractor even flink tegen de boom werd getikt... alle rijpe olijven vielen eraf en het net werd binnengehaald.

De situatie daar is inderdaad ingewikkeld, en alle partijen hebben schuld. De geschiedenis van de afgelopen euw heeft daar ook niet bij meegewerkt, en kolonilisme vanuuit het westen ook niet. Daarbij de religieuze component, en dan begrijp je in ieder geval dat het niet op te lossen is door alleen prten. Eerder door het kweken van onderling begrip en door in gesprek te blijven zonder geweld. Maar dat is al teveel gevraagd momenteel... :-(
Peter Polling
motorloze Gaastra 4.14 voor recreatie en vakanties;
Bulls Lacuba E45 (Brose middenmotor) voor WW-verkeer

Reinout-ST3
Veteraan | Forum Supporter
Veteraan | Forum Supporter
Berichten: 719
Lid geworden op: 18 jun 2017, 09:49
Locatie: Elst (Gld)

Re: Radio Kootwijk

Bericht door Reinout-ST3 » 20 okt 2018, 07:19

Goedemorgen allemaal,

een van de dingen die het werken zo top maakt is de internationale samenwerking. Op werkvloer-niveau dan.....daarboven heet het politiek en da's een heel andere tak van sport.
Je bent met z'n allen hier op missie; en zo voelt het ook. Juist door die, veelal onofficiële, contacten kom je aan informatie.

Die internationale contacten moet je wel onderhouden. Soms is dat heel direct: bij een autoprobleempje. Afgelopen week trof ik op "mijn" ww-rit een Zweeds team van Eupol Copps aan (internationaal samenwerkende politiediensten om de lokale politie hier verder te professionaliseren). Een gevalletje lekke/losgeschoten koelvloeistofleiding. Dus die motor stond te koken. Met behulp van 2 essentiële crashkit-componenten (tie-wraps en duct tape) en mijn watervoorraadje (je hebt altijd wel 5 ~ 6 liter bij je) konden ze weer verder.
DSCN1005.JPG
Kokende motor…..
DSCN1005.JPG (247.84 KiB) 254 keer bekeken
Maar gisterenavond was een echt internationaal uitje. Letterlijk. Ik had het geluk een Regimental Dinner mee te kunnen maken. Da's een typisch Britse militaire traditie die ook gewoon buiten het Verenigd Koninkrijk wordt gevolgd. De internationals kregen dus enkele weken geleden een keurige formele uitnodiging en gisteravond kwamen we dus vanuit het hele land tezamen bij een hotel in Jeruzalem.
DSCN1006.JPG
ik (links) ben onderdeel van het Britse team uit Palestina
DSCN1006.JPG (270.23 KiB) 254 keer bekeken
Je moet natuurlijk zo'n event niet in de krant zetten....dat kan het foute publiek trekken....
Maar het was wel onwijs grappig om te zien: een invasie van 80 keurig geklede/geüniformeerde gasten in een hotel. Vooral de "gewone" hotelgasten wisten niet wat ze zagen. Die facebook-foto's zullen wel lokaal circuleren.....
En zo heb je aanwezigen van Italië, Amerika, Verenigd Koninkrijk, Canada, Duitsland, etc
DSCN1017.JPG
Da's effe een leuke break in een uitzending !!
DSCN1017.JPG (299.68 KiB) 254 keer bekeken
Die Engelsen hadden het echt prima georganiseerd. Niet alleen prima eten maar ze hadden zelfs 4 drummers laten overkomen om het geheel een militair tintje te geven. Die drummers zijn gewoonlijks gelegerd op Cyprus en op hun route naar Afghanistan deden ze dus even een zeer geslaagde tussenstop bij ons. Top.
DSCN1011.JPG
Leuke verrassing
DSCN1011.JPG (223.03 KiB) 254 keer bekeken
De andere hotelgasten hadden ons dus al gezien; maar met een stel drummers waren we helemaal aanwezig. Ik geloof ook dat het voltallig hotel-personeel bij ons in de zaal kwam kijken......ook voor hun "weer effe wat anders".
Heb met m'n camera nog een filmpje gemaakt maar geen enkel idee hoe ik dat er hier tussen moet frutten. Iets om uit te zoeken als ik weer in Nederland ben. ook op zoek naar een goede fiets-camera; ik denk nu aan een GoPro Hero 7 White. En een broodnodige knip-en-plak cursus....

Groetsels vanuit de zandbak. Ben nu ruimruimruim over de helft. En dit soort leuke (zeldzame) events maken dat de tijd snel gaat.
Stromer ze, Reinout

Gebruikersavatar
Lomito
Veteraan
Veteraan
Berichten: 3447
Lid geworden op: 25 mei 2017, 21:24
Locatie: Herveld

Re: Radio Kootwijk

Bericht door Lomito » 20 okt 2018, 09:42

Geweldig dat je dit met ons deelt, mooie groepsfoto met een zeer herkenbare Reinout, nu een keer in vol ornaat en dat is wel even wat anders dan de fietsoutfit waarin ik je doorgaans ontmoet. :mrgreen:

Gisteren hoorde ik van Jos dat jouw fiets komende week geleverd wordt, dus ruim op tijd voor het verlof. Personalisaties: winterbanden en bodyfloat neem ik aan? Laat je wensen weten aan Jos of mij dan wordt het voor zover mogelijk in orde gemaakt.

Een goede week gewenst, stay safe!
Waar het :ba vol van is...

Gebruikersavatar
Stromeur
Admin | Forum Supporter
Admin | Forum Supporter
Berichten: 7307
Lid geworden op: 15 mei 2017, 20:18
Locatie: Harlingen

Re: Radio Kootwijk

Bericht door Stromeur » 21 okt 2018, 00:55

Hey Reinout, dankjewel weer voor dit prachtige inkijkje in de militaire "bubbel" (gala) in zo'n onrustig gebied. Alles hieraan komt mij zo vreemd voor. Onvoorstelbaar hoeveel internationale partijen hier aanwezig zijn om van alles te proberen om die vreselijke situatie te laten keren.

Leuk om jou eens in uniform te zien. Staat je goed zeg! Maar ik ben ook wel echt fan die meneer in zijn tijgervel met de grote trom. Werkelijk briljant :mrgreen:

Ik geniet enorm van alle foto's die je plaatst, en dan zijn dit dus nog de minst "gevoelige". Wat een tijd moet jij meemaken. Je zult wel enorm uitkijken naar je verlof, lekker even samen met je gezin. Houden die het nog een beetje uit zonder jou?

Hierboven lees ik van Lomito dat jouw ST3 er eindelijk aan komt, en dat zou tijd worden want volgens mij was jij de eerste consument in de Benelux die er eentje bestelde; je mocht ons tijdens de BBQ officieel nog niet eens vertellen hoe die ST3 eruit zag (je wist het zelf ook nog maar amper), zo geheim was het toen allemaal nog. En nu vliegen de foto's van die prachtbike in het wild ons om de oren en heb ik er zelf ook al even van kunnen test-genieten. Dit wordt echt zo'n perfecte fiets voor jou, ik ben daar 100% van overtuigd.

Pas goed op jezelf!
Stromer ST2 S 2017. Mods & Excessen: OMNI Interface C, Stromer/Suntour geveerde voorvork, BodyFloat, Ergotec M88, GoPro Hero4, Rokform Pro, Ergon GP3, SKS spatlap, Spurcycle, Ortlieb Back-Roller High Visibility.

Gebruikersavatar
Lomito
Veteraan
Veteraan
Berichten: 3447
Lid geworden op: 25 mei 2017, 21:24
Locatie: Herveld

Re: Radio Kootwijk

Bericht door Lomito » 21 okt 2018, 03:10

Stromeur schreef:
21 okt 2018, 00:55
Leuk om jou eens in uniform te zien. Staat je goed zeg! Maar ik ben ook wel echt fan die meneer in zijn tijgervel met de grote trom. Werkelijk briljant :mrgreen:
Af en toe geef je wel een inkijkje in jouw belevingswereld Stromeur... rrrrr...miauww!

:bj
Waar het :ba vol van is...

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast