Welkom op Speed Pedelec Review! Stel je even voor.

Barry
Veteraan | Forum Supporter
Veteraan | Forum Supporter
Netherlands
Berichten: 601
Lid geworden op: 22 jun 2018, 19:26
Locatie: Amersfoort
Merk SP: Stromer ST5 (2)
Km-stand: 20.000

hoi allemaal,

Ik lees al enige tijd mee op het forum, maar vond het tijd om me maar eens aan te melden. De mijlpaal van de 1000 gebruikers was een mooie aanleiding :D

Ik sta op het punt van wisselen van baan en reisde voorheen altijd met OV door heel Nederland. Mijn nieuwe werk is straks op een vaste plek (Wageningen), en wel eentje waar (helaas) de bereikbaarheid met OV te wensen overlaat (vanaf Amersfoort een te lange reisduur). Een tweede auto wil ik niet en dus kwam ik de speed pedelec, en daarmee dit forum, op het spoor. Met de SP zal het WW-verkeer enkel ongeveer 37km bedragen.

Ik heb inmiddels het overgrote deel van het forum doorgelezen, dank voor alle info en tips. Jullie enthousiasme werkt aanstekelijk!

Ik heb inmiddels al meerdere korte proefritjes gemaakt op een St1x, St2 en St5 gemaakt bij verschillende FM'ers. Ik overweeg een St2 of St5, maar ben er nog niet over uit. Ik wil eerst een wat langere tijd een St2 proberen (met ST5 wordt dit voorlopig lastig om voor langere tijd te proefrijden begreep ik).

Ik vond het electronisch schakelen op de St5 echt super toen ik de proefrit hierop deed. Verder is de St5 aantrekkelijk vanwege de betere lamp begrijp ik hier op het forum. Ik zal straks op de route op genoeg donkere stukken terecht komen waar de M99 pro denk ik wel heel fijn is. Hoe vinden de St2-rijders de lamp op het 2018 model?
ST5 XL (v2) met bagagedrager (jan '22), voorheen: ST5 XL (v1) ('18-'21) | Kinekt | Spurcycle | Jroen's spatbord 175mm | Giro Bexley MIPS | Ortlieb High Vis. zwart | Feedback Sports Pro-Elite | woon-werk-woon = 74km | 20.000km and counting
Yorka
Pro
Pro
Berichten: 33
Lid geworden op: 22 jun 2018, 19:07
Locatie: Noorderkempen

Dag allen,

zal ik me ook even netjes voorstellen.
Ik ben een jonge man van 50 uit België.
Nog nooit heb ik met een elektrische fiets gereden. Heb al wel racefietsen en mountainbikes gehad en in 2003 een Koga Miyata World Traveller gekocht waar ik nog steeds, na meer dan 15 jaar, 100% tevreden over ben. Die doe ik nooit weg. Topfiets is dat! En daardoor ook mijn andere fietsen verkocht. De racefiets vond ik te gevaarlijk wegens de hoge snelheid dat ik ermee haalde.
Heb enorm vele hobby's en hebben vooral te maken met natuur/avontuur, in de breedste zin van het woord. Altijd op reis met de tent.
De outdoorwereld ken ik wel.
En ik rij ook al 30 jaar intensief met de motor. Nu een GS. Vroeger racers zoals RC30, NSR250, Fireblade enz... Dus het verkeer en de deelname eraan heb ik ook genoeg ervaring mee.
Nu dus even to the point.
Ik had een wilde gedachte om een elektrische fiets te kopen naast mijn WT, en dan misschien wel één van die snelle. Zo ben ik in mijn zoektocht via het merk Stromer hier op het forum terecht gekomen.
Zeer interessant forum.
Heb zelfs de gedachte gehad om een Stromer te kopen en dan mijn motor weg te doen. Maar daar ben ik nog helemaal niet uit. Misschien voel ik me wel veiliger op mijn motor, al zijn wij motorrijders ook kwetsbaar.
Een Stromer kost wel zeer veel geld. Een ST5 kost iets minder dan de nieuwe Honda Africa Twin in standaard uitvoering. :?
En dan de vraag: Hoe lang gaat zoiets mee? Hoelang gaat de batterij mee? Enz ...

Zo, en nu weer even verder lezen op het forum.
Tomic
Runner-up
Runner-up
Berichten: 19
Lid geworden op: 19 jun 2018, 14:13
Locatie: Bussum

Hallo allemaal,

Na al even mee te lezen heb ik me ook geregistreerd. Vorige week een ST1x 2018 3 dagen op proef gehad bij mijn dealer in Amsterdam en redelijk verkocht. ;) Heb 'slechts' 26 km enkele reis woonwerk, maar wel door heel veel open land. Van Bussum naar Amsterdam Zuid. Ook nog geprobeerd:
  • R & M charger HS (onvoldoende kracht)
  • Qwic RD10 (ook niet krachtig hoewel beter dan de charger)
Ik ben opzoek naar een ST1X of ST2 en dat mag ook een occasion zijn. Ik heb wel gemerkt dat import van een stromer of aankoop zonder kentekenbewijs voor behoorlijke problemen kan zorgen. Omdat de type goedkeuring sinds 01-01-2018 is aangepast (toeter, kentekenverlichting o.a.). Pas dus op met tweedehands stromers!
  • Import vanuit Duitsland kan alleen als er een groen Gutachten met Anslich kennzeichen overhandigd wordt. De RDW zal bij een keuringsstation dat een NL kenteken afgeven. Als er géén kennzeichen op het gutachten staat, gaan ze hem afkeuren want voldoet niet aan de eisen van 2018.
  • Voor stromers zonder kenteken geldt sowieso dat ze hem afkeuren bij de RDW. Dan rij je dus zonder kenteken en ben je niet verzekerd. (ook niet WA).
Tot zover mijn ervaringen. Hopelijk snel ook een stromer in bezit!
Stromer ST2 814wh, Brooks zadel, Strakke bodyfloat, XLC Stuurpen - 26 KM ww. en vele km's privé...
andy666
Expert
Expert
Belgium
Berichten: 101
Lid geworden op: 09 jul 2018, 15:40
Locatie: Hamme
Merk SP: Stromer
Km-stand: 8000

Blijkbaar heb ik mij nog niet 'formeel' aangemeld dus bij deze wil ik dit even rechtzetten :D

Mijn naam is Andy, 40 jaar en woon in Hamme, België. Ik ben op zoek naar alternatief vervoersmiddel om mijn dagelijkse woon-werkverkeer van 50km H/T af te haspelen. Op dit ogenblik doe ik dit met de auto, motor of cyclocross fiets. Vermits ik richting Antwerpen moet en er in september zware werken beginnen aan de ring van Antwerpen zullen de eerste 2 mogelijkheden bijna onbruikbaar worden.

De cyclocross is voor mij echter iets te beperkt om dagelijks te doen:
-250km per week + mijn andere sporten is te zwaar
- veel fietsen buiten de stad met meestal serieuze wind op kop
- iets te beperkte mogelijkheden van bagage waardoor ik soms auto of motor moet nemen terwijl ik die dag perfect met de fiets had kunnen rijden
- iets te lange reistijd (50 minuten nu 1 traject). Als ik daar 10 minuten zou kunnen afdoen zou dit al een wereld van verschil zijn.

Ik ben dus echter een totale leek op het gebied van SP dus probeer ik mij zoveel mogelijk in te lezen op facebookgroepen en forums zoals deze.

Voor mij is de nieuwe SP een vervoersmiddel dat zichzelf zo snel mogelijk moet terugbetalen en dat mij comfortabel genoeg van en naar mijn werk kan brengen.
Als ik er vanuit ga dat ik 125 dagen per jaar met de fiets zou kunnen gaan werken en ik reken dan mijn fietsvergoeding (11,5€ per dag) en de brandstofbesparing (4€ per dag) dan zou ik op 2 jaar 3.875€ kunnen terugverdienen. Hierdoor heb ik mijn budget dan ook rond de 4000€ gelegd. Langer dan 2 jaar wil ik niet gaan omdat ik niet zeker ben hoe lang ik nog op mijn huidige werkplaats kan blijven. Ooit zal ik moeten verhuizen richting Brussel waardoor de afstand dubbel zo lang word en dan is SP ook niet meer mogelijk.

groeten.

Andy
MC jo
Rookie
Rookie
Berichten: 2
Lid geworden op: 17 jul 2018, 12:52

Hallo
Nieuw op dit forum sinds vandaag!
Vandaag ook een ST2 besteld, via leasing weliswaar. Bedoeling is om de ST2 te gebruiken voor woon-werkverkeer. Ofwel Brussel-Geraardsbergen, 45 km enkel. Dit max. 3 keer per week. De andere 2 dagen Aalst-Geraardsbergen. Via "de weg" 28 km enkel, via jaagpaad 37 km enkel.
Ben benieuwd! Enerzijds naar de wachttijd, anderzijds naar hoe lang ik over deze trajecten ga doen en wat het batterijverbruik zal zijn op deze afstanden.
Gebruikersavatar
BarendKaas
Runner-up
Runner-up
Netherlands
Berichten: 13
Lid geworden op: 17 jul 2018, 12:45

Hi allen,

Vorige week een ST2 besteld voor woon-werkverkeer naar mijn nieuwe job, 24 km enkel (Boxtel-Eindhoven) en 26 enkel (Boxtel - Hilvarenbeek). Nu begint het wachten, want eind augustus wordt de fiets als het goed is geleverd. En laat ik, na 15 jaar filehappen op de A2 en A27 nou enorm allergisch voor wachten zijn ;-) Gelukkig heb ik nou nog wel even tijd om dit forum goed door te spitten en op zoek te gaan naar wat fijne extra's/gadgets. Zo heb ik mijn oog al laten vallen op een Cratoni Smartride helm en ben ik nog op zoek naar een goede fietstas voor mijn MacBook Pro.

Nu al bedankt @iedereen voor alle tips, trics en reviews die ik op dit forum heb gevonden!

Groet!
Barend
WFVst5
Veteraan
Veteraan
Netherlands
Berichten: 1238
Lid geworden op: 17 jul 2018, 23:57
Locatie: Noord Holland

Dag, ben Willem en rij naast mijn Velomobiel vanaf 2014 ook op SP (alleen met goed weer)
Voornamelijk woon werk dit ivm. hekel aan files, lange woon werk rijstijd en fit blijven.
Als inmiddels oud brandweerman hoefde ik nooit bij te trainen om door de fitheidstesten heen te komen omdat ik elke werkdag stevig fiets en om de dag roei.
Ben begonnen op "illegale" Flyer Volblutt (achternaafmotor)deze fiets was een topper. Actieradius was niet zo denderend maar verder een erg fijne fiets.
Begin 2018 deze ingeruild voor een U-serie 7.70 met kenteken erg fijne fiets maar de middenmotor.........ketting&tandwielen, actieradius en vermogen......valt allemaal erg tegen in tegenstelling tot de Volblutt.
Enthousiast geworden voor een st5 door de vormgeving, actieradius en toch weer een achternaafmotor.
Inmiddels mij ingelezen dat er toch wel wat zaakjes niet goed op orde zijn bij stromer mbt. aflevering st5 en ben blij dat er nogal wat levertijd was.....ik hoop dat ze er bij de fabriek iets mee doen ik heb weinig zin in problemen langs de weg, ben dit dan ook niet gewend bij flyer.
Ik hoop op een mooie tijd en wat op te steken van dit forum.
Downwind is allways faster&easyer....but beware of the gybe⛵️💨💨
Phocus77
Rookie
Rookie
Berichten: 3
Lid geworden op: 07 mar 2018, 19:26

Hey allemaal. Ik was al enige tijd op zoek naar een SP en vorige week werd de knoop eindelijk doorgehakt. Het werd een ST2 17" sport van 2017. Ik heb deze overgekocht van een persoon die een racefiets met ondersteuning had gekocht.
Het doel van mijn aanwinst is om mij door de aangekondigde werken rond Antwerpen te sluizen zonder het stuur van mijn auto op te eten.
De af te leggen afstand is 27km enkel, waarvoor ik een km-vergoeding ontvang. Dus het stuur van mijn auto blijft intact en de fiets wordt op termijn afbetaald door mijn werkgever. Dit wordt een win-win als ik er genoeg gebruik van maak.
Ondertussen heb ik vandaag mijn derde dag naar het werk gefietst maar werd ik deze morgen al geconfronteerd met een lekke achterband... :bu: De Big Ben's moeten eraan geloven en morgen ga ik dus op zoek in het forum naar de bandenkeuze die jullie prefereren. (vermoedelijk de Continentals ???).

Het komend weekend weet ik dus wat doen.
Stromer rijder sinds juli 2018 / Stromer St2 17" sport 2017 / Redshift Shockstop / winglights / 11-25 ultegra
Matomatisch
Pro
Pro
Berichten: 48
Lid geworden op: 02 apr 2018, 18:07
Locatie: Noorderkempen (BE)

Hallo allemaal,

Ik heb enkele maanden geleden hier een account aangemaakt. Ik was al een langere tijd aan het twijfelen of ik een Stromer zou kopen en was in de tussentijd al jullie reacties hier aan het meelezen.

Nu mijn auto mij voor de zoveelste keer in de steek laat ben ik over de streep getrokken en ben ik daarnet een Stromer ST1X gaan testrijden bij de FM. Wat gaat dat ding snel!! :cool2: Morgen ga ik terug want de man die gespecialiseerd is in Stromer was niet aanwezig.

Ik woon in België en de FM waar ik naartoe ga is in NL. Hopelijk kan de FM alles geregeld krijgen ivm inschrijvingen en nummerplaat. Nu maar hopen dat de levertijd niet te lang is :D
ST1X 2018 20" Charcoal - 618 Wh - 2 x nieuw achterwiel - Ortlieb Back Roller High Visibility tassen (zwart) - WW 10km enkel
Wigwegstroom
Runner-up
Runner-up
Berichten: 13
Lid geworden op: 13 jun 2018, 16:33

Hallo beste Stromers,

Even voorstellen. Ik las hier al een tijdje mee in afwachting van de levering van Stromer ST1x, 814accu (op minder dan een maand trouwens geleverd). Dit forum is een schat van informatie, bedankt aan de mensen die zoveel bijdragen.
Vandaag de eerste dag dat ik naar het werk fiets, 55km enkel. Ik werk als Belgisch federaal ambtenaar op de luchthaven van Zaventem; in shiften (vroege, late, nacht en weekend, soms 12u shift). Ik hoop zo vaak mogelijk naar het werk te fietsen, afwachten hoe het te combineren is met de om de week wisselende werkrooster. Voorlopig geen fietsvergoeding bij de federale overheid, maar ik hoop dat daar snel verandering in komt. Laat die files maar aangroeien... :bf:
Altijd graag gesport (vorig jaar vb. 260km Ronde van Vlaanderen gefietst en later een marathon gelopen) en ik hoop nu de verloren tijd in de file om te zetten in 'sport tijd'.
Ik ben iemand die zijn enige zoon 'Briek' heeft genoemd naar ijzeren Briek Schotte, dus ik ben bijna verplicht om ook door 'flandrien weer' de rit af te leggen :bu:
Plaats reactie