Milieuvervuiling

Gebruikersavatar
Zebbernaut
Veteraan
Veteraan
Belgium
Berichten: 770
Lid geworden op: 04 okt 2017, 19:15
Locatie: Mechelen (België)
Merk SP: Stromer ST2
Km-stand: 20000

Beste Lomito en andere milieu connaisseurs hier op het forum,

Gisteren passeerde dit op mijn Facebook,
DE GROOTSTE MILIEUCRIMINEEL TER WERELD: NEDERLAND • Door een fout in de Nederlandse wetgeving mag Nederlandse stookolie, brandstof voor zeeschepen, vermengd worden met zwaar giftig chemisch afval en zelfs met radioactief afval❗Bekijk deze korte maar schokkende video waarin het haarfijn wordt uitgelegd.
Bijhorend filmpje is enkel via Facebook te zien maar hier is de link:
https://www.facebook.com/vicitvimjus/vi ... AwNjQyMDY/

Ik was geschokt :shock: , nu vraag ik me dus echt wel af of hier waarheid inzit ik kan het bijna niet geloven dat ze in nederland door het ontbreken van juiste regels chemisch afval en zelfs radioactief afval mee doorheen de stookolie voor grote zeeschepen draaien...

Vooral gevolgd door de claim dat 16 grote zeeschepen evenveel uitstoten als alle auto's op aarde en dat er in Rotterdam jaarlijks 22.000 zo'n schepen die vervuilde stookolie tanken vanwege (hoe kan het ook anders) de lage prijs.

Wat weten jullie hierover?

PS: Totaal geen aanval op NL hier hé als het België was geweest had ik het even schandalig gevonden als het waar was. Ik wou gewoon er wat meer info over en ik weet dat hier enkele knappe milieuhoofden rond dwalen. :ay
Sven

Ik heb moeite om er woorden voor te vinden.

Zo ongeloofelijk slecht als dit filmpje argumenteert!
Alles wordt er aan de haren bijgesleept...

Begrijp me goed, ik beweer niet dat de boodschap niet waar is, maar de manier waarop de stelling onderbouwd wordt rammelt als een doosje moeren achterop een stromer op een weg met kinderkopjes.

Enneh, dat het filmje alleen op facebook is te zien doet mijn vertrouwen in de inhoud ook geen goed.
Laatst gewijzigd door Sven op 14 jun 2018, 11:08, 1 keer totaal gewijzigd.
Lomito

Ik moet je teleurstellen, ik ben geen milieuconnaisseur... overigens heb ik wel gehoord van de giftigheid van zware stookolie, nog afgezien of daar extra gif/radioactief materiaal aan toegevoegd wordt. Juist vanwege deze milieumisdaden, en daaronder reken ik ook de uitstoot van vliegtuigen, vind ik het milieubeleid waarin deze zaken ongemoeid blijven, ongeloofwaardig.
Oregon
Expert
Expert
Berichten: 155
Lid geworden op: 07 okt 2017, 22:56
Locatie: Belsele

Heb vorig jaar eens zo een documentaire gezien over dit voorval. Er zit zeker waarheid in. Maar zeker niet alleen in Nederland.
Zo is het zo hypocriet om een lage emissiezone in te voeren in bv. Antwerpen met aanpalend een wereldhaven. Alsof het fijn stof rond Antwerpen gaat omdat het er niet welkom is. En de binnenscheepvaart die ook doodleuk zo goed als door Antwerpen passeert is heel vervuilend. Maar wel de mensen doen geloven dat die emissiezone nodig is. Of de mensen nieuwe auto's doen kopen want benzine is zoveel onschadelijker dan diesel. En als de benzine verkoop over het hoogtepunt is, komt er weer één of andere onbekende maar super belangrijke professor binnen x aantal jaren zeggen dat diesel eigenlijk toch gezonder is dan benzine en iedereen weer doet overstappen naar diesel.
Stromer ST2 LTD 'Silver Bullet-2x30km woon-werk
rvaneijk
Veteraan
Veteraan
Netherlands
Berichten: 560
Lid geworden op: 10 sep 2017, 10:41
Locatie: Rotterdam

Zebbernaut schreef: 14 jun 2018, 10:07 Ik was geschokt :shock:
Dat zou ik niet doen :D Het filmje heeft geen bronvermelding. Iedereen kan wel wat roepen. Dat maakt het nog niet waar. Vooral die moraliserende slotvraag 'wat doen jij en ik er eigenlijk mee?' Alsof dat moet aanzetten tot actie, misschien wel tot #DeleteFacebook?
Stromer Newbee

misschien wel tot #DeleteFacebook?
Dat deed ik reeds 6 jaar geleden.
Beste beslissing van m'n leven! :ay
Voor mij is er dus geen vuiltje aan de lucht :mrgreen:

Nee, ziet er inderdaad niet goed uit.
Het wordt hier nogal zwaar voorgesteld maar er zit zonder twijfel iets van waarheid in.
Die grote zeereuzen zijn enorme vervuilers.
Maar denk dat het niet veel anders is in NL dan in BE of andere landen met grote havens... Helaas...
Buzze
Expert
Expert
Berichten: 266
Lid geworden op: 20 dec 2017, 13:16
Locatie: Antwerpen - Noorderkempen

Het volstaat om even te googelen om te zien dat dit artikel ook terugkomt in sites met hoax-waarschuwingen, ...
Eén van die sites verwees ook naar volgend artikel

Het lijkt me sterk dat radioactief afval zou mogen verwerkt worden op welke manier dan ook, behalve door gespecialiseerde instanties. Die rommel wordt erg sterk gecontroleerd, dit heb ik ook uit eerste hand.

Andere koek is het bijmengen van producten in stookolie. Dit is eenvoudiger om mee te frauderen. Maar je mag ook niet vergeten dat dergelijke producten sowieso verbrand zullen worden, zij het dan in een gecontroleerde omgeving. Ik denk dan aan bedrijven zoals Indaver in de Antwerpse haven, die dit doen.
Het klinkt eng hé. Giftige stoffen worden verbrand! Terwijl dit in feite de gangbare manier is om ervan af te geraken. Maar mensen zonder enige kennis van chemie en een neiging om snel bang gemaakt te worden staan gelijk op hun achterste poten.

Schepen zijn inderdaad zwaar vervuilend als je enkel naar uitstoot kijkt. Aan de andere kant is daar ook al een sterke inhaalbeweging bezig. Bovendien, als je die goederen niet via een schip maar op een andere manier vervoert zal de uitstoot vele malen hoger zijn. Er is echter nog een manier om dit te counteren: buy local. Maar dat zal je rechtstreeks in je eigen portefeuille voelen, en dan is het probleem bij de meeste mensen ineens zo groot niet meer. :oops:

Voorts heb ik even gekeken op de pagina van degene die het artikel op facebook heeft gepost en eerlijk... voor mij was dit al genoeg om het te catalogeren onder "broodje aap"
Scheldelaan-Stromer
Lomito

Buzze schreef: 14 jun 2018, 12:00 Er is echter nog een manier om dit te counteren: buy local. Maar dat zal je rechtstreeks in je eigen portefeuille voelen, en dan is het probleem bij de meeste mensen ineens zo groot niet meer. :oops:
Dus geen ST5 kopen?
Wiebe
Veteraan
Veteraan
Netherlands
Berichten: 1030
Lid geworden op: 06 dec 2017, 21:50
Locatie: Gouda
Merk SP: Klever N Rogue
Km-stand: 7000

Komt iig niet met zo'n grote boot ;-)
Stromer St1X dec 2017 22" Orange, 814 Wh, 32 km enkel, 43506 and not counting anymore.
Klever N Rogue 2023 L Titan, 1200 Wh, 32 km enkel, 4000+ and counting.
Lomito

Ik heb begrepen dat het frame en nog zo wat onderdelen uit Azië komen, zal toch niet met het vliegtuig zijn?
Plaats reactie