Traject Malden-Arnhem

Voor algemene discussies over Stromer en speed pedelecs.
Plaats reactie
Reineart
Rookie
Rookie
Berichten: 4
Lid geworden op: 27 nov 2018, 21:30

Traject Malden-Arnhem

Bericht door Reineart » 27 nov 2018, 22:10

Binnenkort ga ik een stx1 testen, het doel is het vervangen van de 2e auto door een speed pedelec. Deze ga ik dan voor woon werkverkeer gebruiken.
Ik ben benieuwd of er forumleden zijn met ervaring en tips voor het traject Malden Arnhem, 26km (Malden ligt ten zuiden van Nijmegen). Afgelopen weken heb ik goed om me heen gekeken naar SP's, maar er geen gezien in Malden en Nijmegen. Wat ik wel veel zag; naast elkaar fietsende scholieren.
Wat zijn jullie ervaringen binnen de bebouwde kom op drukke fietspaden? Kun je dan alsnog een beetje doorrijden? Ik hoop van deur tot deur binnen de 50 minuten te kunnen fietsen.

Reinout-ST3
Veteraan | Forum Supporter
Veteraan | Forum Supporter
Berichten: 719
Lid geworden op: 18 jun 2017, 09:49
Locatie: Elst (Gld)

Re: Traject Malden-Arnhem

Bericht door Reinout-ST3 » 28 nov 2018, 04:35

Goedemorgen Reineart,

dat stuk ken ik zelfs heel goed !
Heb een half jaar Elst (noordzijde-Westeraam) naar Overpeel (bij Venray) mogen rijden op m'n St1x. 53 km.
Kwalitatef een prima route:
- de F325 (arnhem - nijmegen): Rijnwaalpad
https://www.snelfietsroutesgelderland.nl/RijnWaalpad
- de Snelbinder (brug bij Nijmegen) is een genot.
- de verbinding van de Snelbinder naar de St Annalaan is prima te doen (wel even opletten bij de drukte voor Nijmegen CS) maar vervolgens rijd je autovrij naar de St Annalaan.
- De St Annalaan is ook goed te doen; wat veel verkeerslichten..... En natuurlijk de drukte bij het ziekenhuis. Het fietspad is daar prima breed en keurig onderhouden maar er zijn daar totaal zorgeloze leeghoofden niet zonder te kijken op de fiets het fietspad over knallen om nog maar net het groene licht te halen. Ze kruisen dan wel jouw fietspad waar jij lekker aan komt Stromeren.

Je grootste gevaar/obstakels/hindernis/ergernis zullen de scholieren op de fiets zijn. Die letten echt nergens op.
Ik mistte die in de ochtend vanwege mijn vroege start (uurtje of 05.00) en dan waren ze nog niet op de weg: DOORSTROMEREN !
In de middag kostte me dit stuk 10 minuten extra.
En natuurlijk rond de 4Daagse is dit traject zeer beperkt bruikbaar afhankelijk van de route. Maar dat hoef ik je niet uit te leggen....

In mijn optiek prima te doen. En met de huidige claxon op de nieuwe modellen zou je zo maar eens door de scholieren opgemerkt kunnen worden....
Over je opmerking over weinig SPers op dit traject: ik heb andere ervaringen. Mogelijk dat die groepering weggebruikers hun dagritme wat gaat verschuiven (lees: vroeger) om de scholierenmeute voor te zijn ?

Je zit in ieder geval vlakbij Herveld waar een prima Stromer-Dealer zit. Over een kleine 2 weken mag ik mijn nieuwe Stromer daar uit gaan proberen !

Stromer ze,
Reinout

Reineart
Rookie
Rookie
Berichten: 4
Lid geworden op: 27 nov 2018, 21:30

Re: Traject Malden-Arnhem

Bericht door Reineart » 28 nov 2018, 21:54

Bedankt voor je reactie. Op de meeste werkdagen ben ik helaas gebonden, door zowel werk als privé, aan fietsen tussen 7.30 en 8.30. Dus ik hoop maar dat die toeter luid genoeg is

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast