Belevenissen op de ST2(s)

De eerste Stromers met digitale communicatietechnologie.
Gebruikersavatar
Lomito
Veteraan
Veteraan
Berichten: 3362
Lid geworden op: 25 mei 2017, 21:24
Locatie: Herveld

Belevenissen op de ST2(s)

Bericht door Lomito » 26 mei 2017, 11:09

In de schuur staat het paradepaardje van Stromer, de ST2s, een heerlijke fiets om te rijden, het is elke dag een feest om op deze fiets te mogen stappen. Naast de messcherpe elektronische schakeling, grote accu en mooie looks heb ik vooral plezier van de zeer goede verlichting van deze fiets.

De koplamp Supernova M99 Pro kan gezien worden als een mini-versie van een heuse bouwlamp met 3 standen:
-dagrijverlichting waarbij de zijranden oplichten in combinatie met de V-vormige dagrijlicht in het stuurhuis, beide branden altijd (dag en nacht bij inschakelde Omni) zodat je overdag goed gezien wordt door overig verkeer.
- het dimlicht schakelt automatisch met een lichtsensor, rij ik overdag onder een viaduct of door een tunnel dan springt dit deel van de lamp (onderste helft) aan. Nadeel van de sensor is dat het dimlicht bij snel wisselend daglicht constant in- en uitschakelt, vooral tijdens de schemering gebeurt dit vaak. De sensor zou wel een tijdvertraging van enkele minuten kunnen gebruiken bij schemering.
- het grootlicht kan met de lichtschakelaar op het stuur ingeschakeld worden, hierbij gaat ook de bovenste helft van de lamp branden en zet de hele omgeving in het licht. Om verblinding van ander verkeer te voorkomen is op de achterkant van de lamp een blauw led-lampje geplaatst dat oplicht als het grootlicht is ingeschakeld. Dit is best wel handig omdat de lichtschakelaar zich precies boven de + schakelaar bevindt zo je onwillekeurig het grootlicht kunt inschakelen, vooral met handschoenen aan (winter).

Het achterlicht Supernova M99 Taillight is een combinatie van kentekenplaatverlichting (witte LED-lamp naar beneden gericht) en een horizontale rij van 5 rode LED-lampen die altijd branden bij ingeschakelde Omni. Bij bediening van de remhendels gaan de rode LEDs feller branden ofwel remverlichting.

Mijn ervaringen met deze uitgebreide verlichting zijn zeer positief. Het valt me telkens op dat naderend verkeer mij meestal snel in de smiezen heeft waardoor ik het aandurf om met minder opvallende fietskleding rond te karren. De attentiewaarde van de verlichting, zowel door omvang als door vorm en intensiteit, is zeer hoog en draagt bij aan de veiligheid. De verlichting is zo goed dat ik bij duisternis met volle snelheid kan blijven rijden, de koplamp staat ingesteld op ongeveer 7 meter voor mijn voorwiel zodat ik zelfs bij 45 km/uur op tijd kan stoppen als dat nodig blijkt.

Afgelopen weken heb ik 's avonds veel ritten gemaakt bij zonsondergang. Na bezoek aan familie in Huissen ben ik om 21:45uur vertrokken naar Arnhem om via de LF4 terug te rijden naar huis. Het laatste deel van de rit door de bossen bij Doorwerth reed ik in duisternis, dat fietspad is overdag al best uitkijken met alle krappe bochten en wendingen tussen bomen door maar met de koplamp op grootlicht was het net zo gemakkelijk als overdag.
Waar het :ba vol van is...

Gebruikersavatar
Lomito
Veteraan
Veteraan
Berichten: 3362
Lid geworden op: 25 mei 2017, 21:24
Locatie: Herveld

Re: Belevenissen op de ST2(s)

Bericht door Lomito » 30 mei 2017, 22:34

Een avondrit van 64 km eindigde in de nasleep van een drama dat vanmiddag blijkbaar had plaatsgevonden bij de veerpont van Wageningen-Randwijk (Lexkesveer). We hadden vanmiddag inderdaad sirenes van de brandweer gehoord maar er zijn zo vaak brandjes dat je daar niet van opkijkt.

De rit begon met het oversteken van de Waalbrug richting Eindhoven, via Weurt naar Nijmegen en daar bij het station de F325 opgedraaid. Bij Arnhem centraal station (mooi) richting Oosterbeek en Doorwerth gereden. Bij de Rijnbrug bij Heteren had ik nog 35% en besloot de reis te verlengen door via Heelsum/Renkum naar Wageningen te rijden om daar het pontje naar Randwijk te pakken.

Bij het opdraaien vanaf het Onderlangs naar de veerdam viel mij de drukte op de veerdam al op, niet dat dat heel ongewoon is, soms zijn er gewoon veel overstekers en er wil ook wel eens een feestje zijn bij de naastgelegen boerderij. Dichterbij zag ik echter allerlei auto's van hulpverleners, journalisten en een publiek dat je doorgaans nooit bij het pontje ziet, zeg maar een hoog tokkie-gehalte. Een busje van het dregteam SOAD gaf een goede indicatie welk drama zich daar vandaag heeft afgespeeld:

http://www.gelderlander.nl/wageningen/w ... ~aa73769c/
Waar het :ba vol van is...

Gebruikersavatar
Lomito
Veteraan
Veteraan
Berichten: 3362
Lid geworden op: 25 mei 2017, 21:24
Locatie: Herveld

Re: Belevenissen op de ST2(s)

Bericht door Lomito » 02 jun 2017, 00:46

Vanmiddag stond een rondje via de Ooijpolder bij Nijmegen op de planning. Eerst via Beuningen/Weurt naar Nijmegen gereden, daar over de kade naar LF3 gereden die vrijwel direct de Ooijpolder indraait. Wat een drukte daar... fietsers vooral maar ook veel auto's, skaters en motoren... maar naarmate je verder van Nijmegen komt wordt het rustiger, behalve dan bij Strandje aan de Waal bij Groenlanden waar je even in Zandvoort waant met alle geparkeerde auto's.

Daarna is het echt gebeurd met de drukte en gaat de rit verder langs Ooij, Erlecom naar Kekerdom waar een onooglijk pad opgedraaid moet worden om uit te komen bij het voetveer richting (kasteel) Doornenburg. Na een paar honderd meter zandweg met kuilen kom je opeens op een prima weg in de mooiste natuur. Wel pech dat het voetveer niet vaart doordeweeks (alleen in jul/aug) en de rit noodgedwongen verlengd moet worden naar Millingen aan de Rijn waar het voetveer gelukkig wel vaart. Vervolgens naar Pannerden waar het Pannerdensch kanaal met het pontje genomen moet worden richting Doornenburg. Dat pontje is een gierpont waarbij de verankeringskabel via roeibootjes in het midden van de rivier verankerd is aan een een betonpaal die 7 meter in de bodem geslagen is... ik had het nog nooit gezien.

In Doornenburg zou ik even langs het kasteel willen om bekenden gedag te zeggen (2 jaar geleden hebben we daar de theatervoorstelling Kruistocht in Spijkerbroek opgevoerd: https://www.youtube.com/watch?v=dnOLx-CUeao met mijn welluidende bijdrage in de laatse 2 seconde) maar vanwege de extra ritafstand en het wachten bij de diverse pontjes begon de tijd te dringen, er moet ook nog gewerkt worden helaas, en dus rap naar huis via Gendt, Haalderen, Bemmel, Ressen, Oosterhout en strandpark Slijk-Ewijk.

Drie uur later(werken/eten) is de accu weer voldoende opgeladen en gaat het om 20:00uur naar Huissen met een fles Cortebianco in de Ortlieb voor bezoek aan familie. Enkele glazen later (23:00uur) toch maar naar huis via het Rijnwaalpad waar de LED-lampen op paars en groen stonden. Op hoge snelheid over de Nieuwe Aamsestraat in Elst, door het spoortunneltje, langs de terrassen van de Dorpsstraat en om 23:24uur thuis in Herveld. Wat een feest met deze fiets!

Een mooie dag met 110 km op het zadel...
Waar het :ba vol van is...

Gebruikersavatar
Lomito
Veteraan
Veteraan
Berichten: 3362
Lid geworden op: 25 mei 2017, 21:24
Locatie: Herveld

Re: Belevenissen op de ST2(s)

Bericht door Lomito » 03 jun 2017, 22:07

Een ritje naar Hernen voor het bestellen van een schaduwdoek bij een zeilmakerij. In Hernen bleek het een drukte van jewelste vanwege een tuinmarkt bij het kasteel, zag er gezellig uit maar als het zo enorm druk is hoeft het van mij niet. En daarom terug naar Herveld via Leur, Wijchen, Beuningen, voetveer over de Waal naar Slijk-Ewijk en tenslotte door het strandpark.

Na Beuningen passeerde ik met volle vaart een vader en zoontje op MTB-fietsen en bij het wachten op het voetveer kwamen zij even later ook aan dus even met elkaar gesproken. Ze wilden via de dijk naar de Tacitusbrug en heb ze aangeboden te gidsen via het strandpark en dat vonden ze erg leuk, het is ook een geweldig mooie route. En bij de brug aangekomen kreeg ik door dat ik op de heenweg de verkeerde kant van de brug (westkant) overgestoken ben. Blijkbaar is gisteren de oostelijke passage eindelijk geopend, ik heb ook niet goed opgelet op de borden. Het viel me wel op dat er geen verkeersregelaars stonden...

Voortaan dus weer over het oude pad dat aan de zuidoever veel beter aansluit op de Heemstraweg richting Ewijk en Beuningen.

Tenslotte nog even langs Dikkenberg waar ik Reinout-ST1x trof (zie Stromer-ontmoetingen in het wild).
Waar het :ba vol van is...

Gebruikersavatar
Lomito
Veteraan
Veteraan
Berichten: 3362
Lid geworden op: 25 mei 2017, 21:24
Locatie: Herveld

Re: Belevenissen op de ST2(s)

Bericht door Lomito » 05 jun 2017, 23:59

Markt in Nijmegen op 2e Pinksterdag, mijn meiden en gasten dus naar de Marikenstad terwijl ik thuis lekker wat werk kan wegwerken. Om 13:00 uur een telefoontje uit de stad of ik zin heb om te lunchen bij brouwerij De Hemel... dat hoef je mij geen tweede keer te vragen: 26 minuten (15,4 km @ 35 km/u) later draai ik met de fiets het volle terras van De Hemel op terwijl mijn dochter me tegemoet komt om te zeggen dat ik de fiets bij de tafel kan parkeren... kijk dat is nog eens Stromer-empathie!

Wat volgt is een dikke 2 uur eten en drinken zoals dat op 2e Pinksterdag hoort. Met als hoogtepunt het Nieuwe Ligt Grand Cru 12% dat patsboem zo in mijn top 10 lekkerste bieren is binnengekomen: zacht, romig en een rijke smaak.

Op de terugweg was er flink tegenwind maar dankzij de hemelse ondersteuning heb ik er weinig last van gehad. :lol:
Waar het :ba vol van is...

Gebruikersavatar
Lomito
Veteraan
Veteraan
Berichten: 3362
Lid geworden op: 25 mei 2017, 21:24
Locatie: Herveld

Re: Belevenissen op de ST2(s)

Bericht door Lomito » 16 jun 2017, 16:51

Op de Wageningsestraat, oplopend naar de brug over de A15 bij Zetten stuit ik regelmatig op automobilisten die vanaf de Leigraafseweg (sportpark en zwembad) de Wageningsestraat willen opdraaien en dan midden op het fietspad blijven staan tot er gelegenheid is. Terwijl er genoeg ruimte is om tussen de rijbaan en het fietspad op te stellen...

Hier dus: https://www.google.nl/maps/@51.9186801, ... 312!8i6656

Een aantal keren met het grootlicht geseind en dat bleek te helpen...
Waar het :ba vol van is...

Gebruikersavatar
Lomito
Veteraan
Veteraan
Berichten: 3362
Lid geworden op: 25 mei 2017, 21:24
Locatie: Herveld

Ramptoerist

Bericht door Lomito » 20 jun 2017, 17:23

Vanwege het mooie weer heb ik het werk aan de kant gegooid en ben op de fiets gestapt richting Nijmegen. Of beter gezegd Nijmegen-aan-zee. Terwijl ik over de Snelbinder reed had ik mooi uitzicht over de stranden van Over-Lent met Zandvoortse drukte. Wat een gezellige boel daar. Je vraagt je af of er op een gewone doordeweekse dinsdagmiddag nog wel gewerkt wordt, maar ach, zij zijn niet de enige...

Vrolijk tegen de noordelijke wind inbeukend met stand 3 zat ik niet veel later op het vervolg van fietssnelweg F325 Rijnwaalpad ter hoogte van de onderdoorgang van de A15 waar vorige week een auto vanaf die A15 een nieuwe route heeft uitgeprobeerd: http://www.gelderlander.nl/lingewaard/a ... ~a0d784cb/

Dus even de ramptoerist uitgehangen en enkele foto's gemaakt van de plek des onheils.
onderdoorgang A15.jpg
Auto is van links gekomen, reed in oostelijke richting
onderdoorgang A15.jpg (76.65 KiB) 4349 keer bekeken
Schanskorf.jpg
Impact op schanskorf, steen verbrijzeld, glas tussen de stenen
Schanskorf.jpg (156.51 KiB) 4349 keer bekeken
Eén van de kabellampen boven het pad is geraakt door de vliegende auto en de schanskorf tegen het talud is flink beschadigd waarbij de ijzerdraden gevaarlijk uitsteken, voor voetgangers dus wel even uitkijken. Verder ligt de omgeving nog bezaaid met glassplinters.

Ter hoogte van de Rijkerswoerdse plassen ben ik weer huiswaarts gekeerd om halverwege nog langs de Linge te rijden waar het water belachelijk hoog staat. Het waterschap heeft duidelijk de sluizen opengezet om met de huidige droogte zoveel mogelijk water aan te bieden voor irrigatie.
Hoogwater Linge.jpg
Hoogwater in Linge vanwege droogte
Hoogwater Linge.jpg (98.29 KiB) 4349 keer bekeken
Waar het :ba vol van is...

Gebruikersavatar
Lomito
Veteraan
Veteraan
Berichten: 3362
Lid geworden op: 25 mei 2017, 21:24
Locatie: Herveld

Hemelse zomeravond

Bericht door Lomito » 22 jun 2017, 09:02

Wie heeft er zin om te koken met dit warme weer? Gelukkig vond ik gistermiddag bij de plaatselijke super om 17:30uur nog een laatste stokbrood zodat het soep (uit blik) met brood werd. En aangezien dat de trek slechts kort onderdrukt zijn we om 21:00uur met z'n drieën op de fiets gestapt naar Nijmegen, reisdoel brouwerij de Hemel achter de Stevenskerk, om daar de maaltijd voort te zetten. Via de Tacitusbrug naar Beuningen/Weurt, over het sluizencomplex de stad in om via de steile Hezelstraat op de Grote Markt uit te komen. En daar duik je dan achter de Waagh naar de Korenmarkt.

https://www.google.nl/maps/@51.8484552, ... 312!8i6656

De Hemel is voor deze zwoele zomeravonden echt ideaal, ligt midden in de binnenstad, heeft een grote ommuurde buitenplaats/terras met bomen die 's avonds feestelijk verlicht worden en voor de bezitters van een te dure Stromer-fiets: je kunt je fiets binnen de ommuring/op het terras parkeren en zo je fiets in de gaten houden.

Neergeploft om 21:45uur, drankje besteld om vervolgens te ontdekken dat de keuken niet meer open is... Wat blijkt, het grote terras wordt door twee uitbaters gebruikt. Vooraan, bij de entree wordt bediend door Plaats 1 dat de keuken eerder sluit en achteraan door de stadsbrouwerij zelf. En daar draait de keuken tot 23:30uur en schenkt ook alle soorten bieren van de brouwerij waaronder de pas door mij ontdekte Nieuw Ligt Grand Cru. En dus hebben we bij Plaats 1 afgerekend en de tien stappen naar achteren gemaakt om op het terras van de stadsbrouwerij de hapjes en drankjes alsnog te bestellen. Wel iets verder van de fietsen maar nog steeds in het zicht... Heerlijk gegeten en gedronken, alleen al die Grand cru is de moeite waard om 16 km voor te fietsen :mrgreen:
Grand Cru.jpg
Grand Cru.jpg (33.05 KiB) 4298 keer bekeken
Vervolgens de rit terug gemaakt via de Snelbinder. Op de brug was het ter hoogte van Veur-Lent een drukte van jewelste, met de stalen brugreling als mega-fiets-nietje terwijl het beneden bij Nijmegen-aan-zee een gezellige boel was met kampvuurtjes. Bij station Lent linksaf geslagen, het Groentje over, dwars door Lent, via een smal achterpaadje naar Oosterhout en richting Slijk-Ewijk en daar via het onverlichte strandpark naar Herveld. Geweldig mooie tocht op de langste dag.
Waar het :ba vol van is...

Gebruikersavatar
bikeheart
Pro | Forum Supporter
Pro | Forum Supporter
Berichten: 57
Lid geworden op: 09 jun 2017, 11:46
Locatie: Limburg

Re: Belevenissen op de ST2(s)

Bericht door bikeheart » 22 jun 2017, 11:13

Leuk bericht Lomito!
In eerdere berichten heb ik al verteld dat ook ik overweeg om een Stromer aan te schaffen. Ik wacht momenteel op de eerste fietsen die mijn dealer binnenkrijgt. De proefrit op een st1x en st2 zal moeten uitwijzen of ik ook tot het groepje ' verslaafden' ga behoren :lol:
Wat me opvalt is dat de meerderheid van Stromer rijders, de bike hebben aangeschaft voor het woon-werkverkeer. Dit laatste is bij mij niet van toepassing. Ik zou hem puur voor de fun gebruiken. Ik behoor tot de generatie van 'vitale pensionado's' die absoluut nog geen trek hebben in een oma e-bike met fietskaart op het stuur :mrgreen:

In dat verband vraag ik me af wie van jullie de Stromer ook als fun bike gebruikt? Ik realiseer me dat elke fietstocht op een Stromer onder deze categorie valt, maar jullie begrijpen vast wat ik bedoel!
sinds 19-09-2017 in het bezit van een Stromer ST2s, voorzien van: Kinekt Bodyfloat zadelpen, Redshift ShockStop stuurpen, Spurcycle bel, Racktime bagagedrager, set Ortlieb Back-Roller Classic tassen, B&M Cycle Star spiegel, Quad Lock iPhone houder

Gebruikersavatar
Lomito
Veteraan
Veteraan
Berichten: 3362
Lid geworden op: 25 mei 2017, 21:24
Locatie: Herveld

Funrijders

Bericht door Lomito » 22 jun 2017, 12:19

Elke Stromer-rijder is inderdaad sowieso een funrijder, herkenbaar aan de brute fiets met daarop een fietser met meer dan gemiddeld brede glimlach. Kijk onderweg maar eens goed naar die gezichten van andere snelle fietsers, die hebben meestal een wat minder vrolijk voorkomen, verbeten voorovergebogen de kilometers wegtrappend en zeer waarschijnlijk nogmaals overwegend waarom ze destijds niet voor een Stromer hebben gekozen...


Stromer :D :
lifestyle.460.345.c.jpg
lifestyle.460.345.c.jpg (41.03 KiB) 4280 keer bekeken

Niet-Stromer :( :
Specialized.jpg
Specialized.jpg (31.72 KiB) 4280 keer bekeken

Mijn dealer heeft alle Stromers voor je klaarstaan, ST1 t/m ST2s... daarvoor hoef je niet te wachten, maar misschien is Herveld wat erg ver uit de buurt voor jou. Het is sowieso leuk om alle types op één middag gereden te hebben en zo de verschillen te ervaren. Wel gevaarlijk want eenmaal een ST2 of ST2s in de benen is alleen je portemonnee nog te porren voor een ST1(S/T/X).

Ik rij de fiets vrijwel dagelijks voor mijn werk, ik werk vanuit huis (ZZP) en bezoek klanten en leveranciers in de wijde omgeving. Ik rij dus geen vaste woon-werkroute, ook geen vaste afstand. Soms hoef ik slechts 10 kilometer verderop te zijn :( dan plak ik er gewoon een 40 kilometer aan op weg naar huis... :D Daarnaast rij ik 's avonds regelmatig een rit door de mooie omgeving hier in de Betuwe/Veluwe of doe even Arnhem/Nijmegen voor een kopje koffie of zoals gisteravond een zomeravondterrasje met mijn meiden.
Waar het :ba vol van is...

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast